Microsoft izdaje ažuriranje Office-a za Mac

Avatar
61 pregleda
3 min. čitanja

Microsoft je objavio novu verziju svog Office za Mac paketa produktivnosti koji uključuje ažuriranu Excel aplikaciju sa 100% izvornom podrškom za Apple silikonske mašine.

- Humanitarna inicijativa -

Prema napomenama o izdanju koje prate verziju 16.57, Excel će sada raditi izvorno na Mac računarima koji se pokreću sa Apple-ovim procesorima serije M1 bez potrebe za korištenjem sloja za prevod Rosetta 2, što znači da svako koristi Mac s procesorom M1 , M1 Pro ili M1 Max možete očekivati bolje performanse i energetsku efikasnost kada radite sa Excel tabelama, posebno onima koje koriste funkciju Power Query.

- Marketing -

Excel je u potpunosti podržan na uređajima sa Apple Silicon CPU-ima: Power Query u Excelu za Mac je sada izvorno podržan na Apple Silicon procesorima. Ako ste prethodno koristili Rosetta emulator za pokretanje Excela, sada ga možete onemogućiti i pokrenuti Excel izvorno na svojim uređajima.

- Marketing -

Najnovije ažuriranje odnosi se na Office 365, Office 2019 za Mac, Office LTSC 2021 za Mac i Office 2021 za Mac, koji su dostupni kao jednokratna kupovina u maloprodaji ili putem ugovora o količinskom licenciranju. Korisnici mogu dobiti novu verziju od Microsoft AutoUpdate (MAU).

Da biste koristili Microsoft AutoUpdate, pokrenite Office aplikaciju, kao što je Word ili Excel, a zatim odaberite Pomoć -> Proveri ažuriranja.

Apple je napravio svoj softver za prevođenje Rosetta 2 tako da Mac računari mogu pokrenuti x86-64 kod koji je napisan za Intel Mac računare. Za razliku od originalne Rosette – verzije koja je dozvoljavala PowerPC aplikacijama da rade na Mac računarima zasnovanim na Intelu – kod se ne tumači u realnom vremenu.

Umesto toga, proces prevođenja Rosetta 2 se u potpunosti dešava pri prvom pokretanju, iako postoji blagi pad performansi kako se početno x86–64 prevođenje instrukcija odvija.

- Marketing -

Apple kaže da je Rosetta 2 privremeno rešenje za programere kako bi svoje postojeće programe bazirane na Intelu pokrenuli na Mac računarima baziranim na Arm, što znači da će na kraju morati kreirati izvorne aplikacije za ‌ Apple Silicon ‌ mašine. Naime, Apple je prekinuo podršku za originalnu Rosettu tri godine nakon njenog objavljivanja.

Za buduća dešavanja iz sveta Apple-a nas zapratite na portalu iStyler.net kao i na community.istyler.net ili na društvenim mrežama FacebookInstagramtwitter kao i na youtube.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Podeli naslov