PCPress.rs Image

Meta pokreće uslugu pretplate u SAD-u

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 7 pregleda
1 min. čitanja

Meta je pokrenula svoju pretplatničku uslugu u SAD-u kako bi omogućila korisnicima Facebooka i Instagrama da plate za verifikaciju naloga na isti način kao i korisnici Twittera.

- Humanitarna inicijativa -

Meta Verified će korisnicima omogućiti „plavu oznaku“ nakon što verifikuju svoje profile korišćenjem državnog ID-a. Cena usluge za korišćenje na vebu je 11,99 dolara mesečno, dok je na iOS-u i Android-u 14,99 dolara mesečno.

- Marketing -

Ova usluga prati stope Snapchat-a i aplikacija za razmenu poruka poput Telegrama, a Meta ju je testirala u februaru. To je najnoviji pokušaj društvenih medija da povećaju svoje prihode od oglašavanja. Prošle godine, nakon što je Musk kupio Twitter, ta platforma je takođe uvela svoju pretplatničku uslugu. Twitter Blue je omogućio korisnicima da plate za „plavu oznaku“ koja je bila dostupna samo za verifikovane naloge političara, novinara i drugih javnih ličnosti.

- Marketing -

Međutim, nakon lansiranja Twitter Blue usluge u novembru, došlo je do naglog porasta korisnika koji su se predstavljali kao poznate ličnosti i brendovi. To je navelo kompaniju da obustavi uslugu i ponovo je uvede sa različitim bojama oznaka za pojedince, kompanije i vlade.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.