Universal Control neće doći u macOS Monterey do proleća

Avatar
57 pregleda
2 min. čitanja

Apple-ova Universal Control funkcija ponovo je odložena, a web lokacija kompanije ažurirana je kako bi se napomenulo da drag-and-drop funkcija neće stići do proleća.

- Humanitarna inicijativa -

Još jedno odlaganje za jednu od Appleovih najzanimljivijih novih funkcija

Universal Control je prvobitno bila najavljena zajedno sa macOS Monterey-om i iPadOS-om 15 na WWDC-u još u junu, ali ova funkcija- koja obećava da će premostiti Apple-ove Mac i iPad uređaje, omogućavajući korisnicima da koriste jedan miš i tastaturu za oba i da prevlače i ispuštaju (drag-and-drop) sadržaj između njih – tek treba da se materijalizuje. Apple još nije ni počeo da nudi Universal Control programerima ili beta korisnicima za testiranje.

- Marketing -

Apple je prethodno ažurirao svoju web stranicu u oktobru kako bi naznačio da će Universal Control biti dostupan „kasnije ove jeseni“, ali sa zvaničnim krajem jeseni za samo nekoliko dana, čini se da kompanija više neće dostići tu procenu. Universal Control nije jedina glavna karakteristika koja nije stigla u početno izdanje za Apple-ova ažuriranja softvera za 2021. SharePlay, jedna od značajnih softverskih funkcija kompanije ove godine, nije bila dostupna prilikom lansiranja ni iOS 15 ni macOS Monterey (funkcija je stigla na iOS tek 25. oktobra i upravo je stigla na macOS 13. decembra.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov