Sve što znamo o redizajniranom MacBook Air-u sa M2 procesorom

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 84 pregleda
3 min. čitanja

Očekuje se da će Apple objaviti novi MacBook Air 2022. godine sa značajnim redizajniranjem, a dostupni su i tenderi kojima AppInsider pokušava da dočara njihov potencijalni izgled.

- Humanitarna inicijativa -

Od kada je M1 procesor lansiran krajem 2020. na tri Apple-ova popularna računara, nijedan od njih nije promenio dizajn. MacBook Air je zadržao istu estetiku otkako je projektovan 2008. godine, ali to će se promeniti sa M2.

- Marketing -

Poput redizajna iMac-a od 24 inča, novi MacBook Air će imati tanje i lakše kućište sa šemom izuzetno žarkih boja. Renderi koje je napravio AppleInsider prikazuju prljavo bele okvire, ekran sa zarezima i belu tastaturu.

- Marketing -

Konusni dizajn kućišta je oduvek bio kultni deo MacBook Air-a, ali njegova tankoća je bila iluzija zbog nagiba koji sadrži njegove unutrašnje komponente. Sada, Apple može sve da potisne u kućište dovoljno široko da zadrži Thunderbolt 4 portove.

Aluminijumsko kućište može poprimiti zaobljeniji oblik od 14-inčnog MacBook Pro dizajna, sa opcijama boja. Očekujemo da će se Apple osvrnuti na 24-inčne iMac boje sa plavim, zelenim, ružičastim, srebrnim, žutim, narandžastim i ljubičastim nijansama.

Boja unutrašnjosti će biti blago prigušena sa belim tasterima smeštenim u aluminijumskom kućištu usklađene boje. Očekuje se da će okvir oko ekrana biti gotovo beo i imati urez za kućište kamere.

Poznati Insajder Džon Proser je podelio rendere ranije zasnovane na slikama rastavljenih delova koje su mu date. Ovi renderi prikazuju šasiju bez suženog kućišta, što može da obezbedi da ima prostora za unutrašnje komponente u tanjem dizajnu.

- Marketing -

Analitičar Ming-Chi Kuo veruje da bi Apple mogao da doda mini-LED ekran sa pozadinskim osvetljenjem novom MacBook Air-u. Ekran od 13,3 inča bi bio najmanji MacBook sa ovom tehnologijom i imao bi najpristupačniju cenu.

Zahvaljujući poboljšanom I/O-u, kaže se da M2 omogućava da MacBook Air ima dva Thunderbolt 4 porta i MagSafe konektor za punjenje. Iako to nije potvrđeno, očekujemo da će laptop moći da pokreće više eksternih ekrana, za razliku od modela iz 2020.

Veb kamera će biti 1080p i možda će imati ultraširoko sočivo za Center Stage. Ova mogućnost je debitovala u iPad Pro-u i tek treba da se pojavi ni na jednom Mac modelu.

Apple bi mogao da najavi M2 procesor i novi MacBook Air u bilo kom trenutku 2022. Događaj u martu je moguć, ali nedostatak čipova i globalni ekonomski problemi mogu da potisnu izdanje na jesen.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.