Počela proizvodnja mini LED 14 i 16 ičnih MacBook PRO modela

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 56 pregleda
2 min. čitanja

Apple-ovi 14-inčni i 16-inčni MacBook Pro modeli opremljeni mini LED opremom. Sve su bliži datumu predstavljanja, a dobavljači su, prema navodima izvora, započeli obimnu proizvodnju.

- Humanitarna inicijativa -

Apple će na jesen predstaviti verziju MacBook Pro-a sa mini LED ekranom sa pozadinskim osvetljenjem. On uključuje tehnologiju koja se koristi na 12,9-inčnom iPad Pro ekranu. Prema ovom izveštaju iz lanca snabdevanja, čini se da se glasine obistinjuju.

- Marketing -

Prema izvorima, započela je opsežna proizvodnja komponenti za novi MacBook Pro, i to u velikim količinama. Očekuje se da će mesečne isporuke prenosnih računara biti između 600.000 i 800.000 jedinica,u periodu od avgusta do novembra. Mini LED će verovatno biti koristan korisnicima Mac -a kao sistem pozadinskog osvetljenja, sa brojnim prednostima.

- Marketing -
MacBook Pro
Foto: MacRumors

Koristeći hiljade mini LED jedinica pozadinskog osvetljenja, Apple može imati veću kontrolu nad obrascima pozadinskog osvetljenja. Omogućiće omere kontrasta do 1 milion prema 1, bolju HDR podršku i bolji prikaz boja.

Početak opsežne proizvodnje u avgustu svakako se poklapa sa uobičajenim Apple -ovim jesenskim predstavljanjima proizvoda, jer izdanja obično stižu nekoliko meseci nakon početka proizvodnje. Dok Digitimes ima dobre rezultate kada su u pitanju lanac snabdevanja i raspoređivanje proizvodnje, prema nekim izveštajima je znatno slabiji po karakteristikama proizvoda. Međutim, količina izveštaja generisanih predhodnih dana, govori u prilog velikom značaju ove tehnologije koja stiže u nove MacBook Pro modele.

U junu se verovalo da postoji problem u proizvod, ali izgleda da je to rešeno.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.