PCPress.rs Image

Microsoft Word za Mac će uskoro dobiti dve korisne prečice koje smo želeli godinama

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 9 pregleda
2 min. čitanja

U najnovijoj beta verziji programa Microsoft Word za 365 insajdere (verzija 16.67.1113.0 ili novija), korisnici će dobiti nove prečice na tastaturi za zumiranje tako da više ne morate da koristite dugmad na ekranu.

- Humanitarna inicijativa -

Uskoro ćete moći lako da zumirate i lepite običan tekst

Reći da je prečica zakasnila je nešto preterano, jer skoro svaka aplikacija za produktivnost ikad napravljena – uključujući većinu Microsoftovih – koristi prečice na tastaturi za zumiranje. Pritisak na taster je poznat i onaj koji ste verovatno već isprobali u Word-u bezuspešno. U predstojećem ažuriranju, uobičajeni tasteri Command-Plus (+) i Command-Minus (-) će zumirati, odnosno umanjiti tekst – svaki pritisak će povećati ili smanjiti zum za 10 procenata, a Command-Zero (0) će resetovati prikaz na 100 procenata.

- Marketing -

Ako vam je ikada bilo potrebno da nalepite malo teksta u Word dokument, bez sumnje ste primetili da kompletno formatiranje dolazi sa njim i da ćete morati da sami, ručno da promenite sve — veličinu teksta, boju, boldovanje itd. Microsoft ima opciju „Clear Formatting“ u meniju za uređivanje, ili možete da pritisnete iskačuće dugme za brisanje, ali standardni pritisak na taster Command-Shift-V nije uspeo da nalepi običan tekst. Pored toga, Command-Option-C će kopirati trenutno formatiranje u vaš dokument, a Command-Option-V će ga primeniti na tekst koji ste izabrali.

- Marketing -

Sada jw. Microsoft dodao jednostavno pritiskanje tastera najnovijoj beta verziji Word-a – samo pritisnite Command-Shift-V da biste nalepili tekst bez ikakvih slika ili linkova. Kao što Microsoft jasno kaže, „nalepljeni sadržaj odgovara susednom formatiranju teksta, umesto da čuva originalnu veličinu fonta, boju itd.“

Microsoft nije rekao kada će funkcije završiti u punoj verziji Word-a, ali očekujemo da će stići negde na proleće. U međuvremenu, samo znajte da su dobre stvari na putu.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.