macOS 12.2 „Bluetooth problem“ prazni bateriju u režimu spavanja

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 75 pregleda
2 min. čitanja

Neki korisnici su primetili da njihovi Mac računari troše više energije nego što se očekivalo u režimu spavanja, a nakon instaliranja macOS-a 12.2, što je problem naizgled zbog kvara Bluetooth-a.

- Humanitarna inicijativa -

Nekoliko korisnika prijavilo je alarmantan pad nivoa baterije svojih MacBook-ova, a čini se da je to povezano sa problemom sa Bluetooth-om u macOS-u 12.2.

- Marketing -

Nivo baterije pogođenih MacBook uređaja naglo opada nakon nekoliko sati u režimu spavanja. Jedan korisnik, u stvari, kaže da je video da mu je baterija pala sa 100 pa sve do 0% tokom jedne noći u režimu spavanja, izveštava MacRumors.

- Marketing -

Zajednički faktor za sve pogođene mašine je da imaju instaliran macOS 12.2.

MacOS 12.2 je objavljen prošle nedelje i uključuje potpuno ažuriranu aplikaciju Apple Music između ostalih promena. Ali kod ažuriranja softvera često se radi o dva koraka napred, jedan korak nazad: promene donose nove probleme, koji izlaze na videlo tek kada veliki broj korisnika isproba ažuriranje.

Problem navodno leži u činjenici da Bluetooth dodaci mogu probuditi Mac čak i kada je u režimu spavanja. Rečeno je da problem utiče i na Mac računare zasnovane na Intel-u i na M1 i čini se prilično rasprostranjenim: korisnici su se žalili na problem na forumima Reddit, Tvitter i MacRumors.

Dok problem ne dobije odgovarajuće rešenje, korisnici su zajedno uspeli da (donekle drastično) dođu do privremenog rešenja: ili potpuno isključite Bluetooth ili sve povezane Bluetooth dodatke.

- Marketing -

Očigledno nijedno rešenje nije optimalno, tako da sa velikim interesovanjem očekujemo Appleov odgovor.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.