Mac studio

Ekskluzivno: ‘Mac Studio’ dolazi – da li je to pro Mac mini ili mini Mac Pro?

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 94 pregleda
2 min. čitanja

Kako se Apple približava roku za završetak prelaska sa Intel Mac-a na Apple Silicon, očekuje se da će kompanija ove godine uvesti još više računara sa sopstvenim čipovima. 9to5Mac je saznao iz izvora da pored glasina o novom Mac mini i Mac Pro, Apple razvija potpuno novi „Mac Studio“ računar.

- Humanitarna inicijativa -

Na osnovu informacija koje je video 9to5Mac, novi Mac Studio je prvenstveno baziran na Mac mini, ali sa mnogo moćnijim hardverom. Apple ima dve verzije Mac Studija u razvoju. Jedna odlikuje M1 Max čip (isto kao i MacBook Pro 2021) a druga varijanta Apple Silikonskog čipa koji je još moćniji od trenutnog M1 Max-a.

- Marketing -

Prema našim izvorima, novi Mac Studio je interno poznat pod kodnim imenom „J375“.

- Marketing -

Iako se ime „Mac Studio“ može promeniti, ono predstavlja novu kategoriju uređaja između Mac mini i Mac Pro, usmerenu na profesionalne korisnike. Brend se poklapa i sa „Apple Studio Display“ na kojem je kompanija radila, što sugeriše da će Apple široko reklamirati oba proizvoda kao savršenu kombinaciju za profesionalni rad.

Apple's 'Mac Studio' Sounds A Lot Like The Mini Mac Pro Of Our Dreams

Blumbergov Mark Gurman je prethodno izvestio da Apple radi na „manjem Mac Pro“ sa Apple Silicon čipom opremljenim sa 40 CPU jezgara i 128 GPU jezgara. 9to5Mac sada veruje da će manji Mac Pro zapravo biti novi „Mac Studio“, koji dolazi da zameni vrhunsku Intel verziju Mac mini-ja koja je još uvek na tržištu.

Istovremeno, Mac Studio će Apple-u dati više vremena da radi na prvom Mac Pro-u sa Apple Silicon čipom, jer glasine govore da kompanija i dalje planira da objavi još jedan novi Mac Pro sa sa Intelom.

Apple će održati poseban događaj 8. marta kako bi najavio nove Mac-ove, ali Gurman veruje da u junu stiže još novih Mac-ova na WWDC – tako da je možda novi Mac Studio udaljen samo nekoliko meseci od svoje zvanične objave.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.