iMac

Apple već radi na M3 iMAC-u za 2023.

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 141 pregleda
3 min. čitanja

Kompanija Apple nastavlja da biva u žiži interesovanja svetske tehnološke scene, kako u svetu mobilnih telefona tako i u svetu prenosivih i ne toliko prenosivih računara. A najzanimljivije od svega toga jeste upravo svedočenje o tome koliko se zapravo ovaj svet novih tehnologija brzo razvija.

- Humanitarna inicijativa -

Pa tako, u trenutku kada još uvek nije zvanično predstavljena ni Apple M2 serija procesora za prenosive i stone računare, u kompaniji Apple već se uveliko radi na Apple M3 procesorskim rešenjima koja bi trebalo da se po prvi put pojave u novom iMac računaru koji bi se pred publikom mogao pojaviti tokom druge polovine 2023. godine.

- Marketing -

6.juna očekuje nas novi zvanični događaj kompanije Apple kod nazivom WWDC, tj. Wordwide Developer Conference. Tom prilikom najverovatnije ćemo videti novi Apple Mac Pro, najmoćniji stoni računar ove kompanije koji će prikazati novi mobilni čipset, kao i MacBook Air koji će najverovatnije imati novi M2 čipset. Ali zašto bismo stali tu, a ne radili na M3 procesorima?

- Marketing -

U ovom trenutku, kompanija Apple završila je sa predstavljanjem proizvoda koji se baziraju na M1 čipsetu, pa će M2 biti novo rešenje kojie će se upotrebljavati u proizvodnji Mac i iPad uređaja. U ovom trenutku, M1 Ultra, spoj dva M1 Mac čipa, najbrže je što je ova kompanija proizvela, a očekivanja od M2 serija su velika.

iMac 2023

S tim u vezi, interesantno je nagađati i razmišljati i tome šta će onda doneti M3 platforma koja će se najverovatnije pojaviti na iMac računarima sledeće godine. Prema navodima portala Wccftech, “U ovom trenutku su M2 čipovi jedini koji se testiraju unutar pogona kompanije Apple, ali govori se o tome da će se bazni M3 čipset pojaviti u iMac računarima 2023. godine”.

Sve u svemu, kompanija Apple ne staje, a kako se čini ne staju ni Nvidia, AMD, Intel, i svi ostali veliki igrači. Pitanje je kojim korisnicima je uvek potrebno najnovije i ko će to moći da plati, imajući u vidu trenutne trendove rasta ili, u najmanju ruku, stagnacije cena. Mi nismo sigurni, ali voleli bismo da vidimo.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.