Apple testira najmanje devet novih Mac računara

Marko
Marko - Urednik 105 pregleda
2 min. čitanja

Apple interno testira nekoliko varijanti M2 čipa sledeće generacije i ažurirane Mac računare koji će biti opremljeni njima, izveštava Blumberg pozivajući se na evidenciju developera. Postoji „najmanje“ devet novih Mac računara u razvoju koji koriste četiri različita M2 čipa koji su naslednici aktuelnih M1 čipova.

- Humanitarna inicijativa -

Apple radi na uređajima sa standardnim M2 čipovima, M2 Pro, M2 Max, i naslednikom M1 Ultra-a, sa sledećim mašinama u radu:

- Marketing -
  • MacBook Air sa M2 čipom koji sadrži 8-osnovni CPU i 10-osnovni GPU.
  • Mac mini sa M2 čipom i varijanta sa M2 Pro čipom.
  • 13-inčni MacBook Pro sa M2 čipom.
  • MacBook Pro modeli od 14 i 16 inča sa M2 Pro i M2 Max čipovima. M2 Max čip sadrži GPU od 12 jezgara i 38-osnovni GPU, zajedno sa 64GB Memorije.
  • Mac Pro koji će uključivati naslednika M1 Ultraa koji se koristi u Mac studiju.
  • Apple je testirao i M1 Max verziju Mac mini-ja, ali izdanje Mac Studija može učiniti takvu mašinu suvišnom, pa bi Apple mogao da se drži M2 i M2 Pro čipova kada Mac mini eventualno vidi osveženje.
MacBook

Kako piše Blumberg, interno testiranje je „ključni korak“ u razvojnom procesu i sugeriše da bi mašine mogle da budu puštene u rad u narednim mesecima. Čuli smo više glasina o novom MacBook Air-u, ažuriranom 13-inčni MacBook Pro, Mac Pro i novom Mac miniju, ali ovo je prvi put da čujemo o mogućem 14 i 16-inčom MacBook Pro osvežavanju ove godine.

- Marketing -

Prethodne glasine su nagoveštavale da možemo očekivati da macBook Air, low-end MacBook Pro, i Mac mini izađu 2022. godine, a Blumberg je prethodno rekao da će najmanje dva Mac-a lansirati sredinom godine, možda i tokom predstojećeg WWDC-u.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.