Apple događaj sledeće nedelje će se verovatno fokusirati na gejming na Mac-u

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 8 pregleda
2 min. čitanja

Appleov događaj zakazan za 30. oktobar mogao bi da bude prekretnica za gejming na Mac računarima.

- Humanitarna inicijativa -

Apple je objavio da će 30. oktobra održati online događaj. Postoji više razloga zbog kojih se veruje da će jedan od glavnih fokusa događaja biti gejming na Mac računarima. Priče koje kruže oko ove najave nagoveštavaju značajne inovacije i partnerstva koje bi mogle da preoblikuju industriju.

- Marketing -

Jedan od glavnih pokazatelja jeste najava nove M3 serije čipova koji će, kako se očekuje, doneti podršku za ray tracing tehnologiju. Ova tehnologija će značajno unaprediti grafičke performanse. Očekuje se da će čipovi biti proizvedeni koristeći napredni 3nm proizvodni proces, što će omogućiti brže i energetski efikasnije performanse u odnosu na prethodne generacije.

- Marketing -

U nedavnom intervjuu za IGN, Tim Milet, potpredsednik Apple-a, najavio je da će broj AAA igara dostupnih na Mac računarima biti povećan. Ove igre uključuju naslove kao što su Resident Evil 4, Death Stranding Director’s Cut i Assassin’s Creed Mirage. S obzirom na to da je Capcom objavio da će Resident Evil Village biti dostupan na iPhone 15 Pro i iPad modelima sa M1 čipom, postoji osnovana sumnja da bi mogla biti najavljena saradnja između ove dve kompanije.

Dodatno, Apple je unapredio svoj operativni sistem macOS Sonoma, dodavši novi „Game Mode“ koji optimizuje CPU i GPU za bolje performanse tokom igranja. Ova funkcija takođe smanjuje audio i ulaznu latenciju na AirPods i trećim kontrolerima.

Apple je takođe predstavio novi alat za portovanje Windows igara na Mac na WWDC 2023, što dalje otvara vrata za dolazak više visokokvalitetnih igara na ove računare.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.
Ostavi komentar