email

Kako promeniti vreme odloženog slanja poruka u Apple Mail-u

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 13 pregleda
1 min. čitanja

Šta se dešava kada kliknete ili dodirnete Send na emailu i shvatite da ste zaboravili prilog, odsutno potpisali pismo svom šefu sa „Dragi“ ili vam odjednom sine da ste otkucali „kuka“, a ne „kuća”?

- Humanitarna inicijativa -

Apple vam omogućava da imate trenutak da razmislite, tako što nakratko zadrži odlazne poruke

- Marketing -

Apple je dodao opciju u iOS 16/iPadOS 16 i macOS Ventura pod nazivom Undo Send, što je pomalo pogrešan naziv: u pitanju je zaista “delay until sending – odlaganje slanja” Apple podrazumevano uključuje ovu opciju na 10 sekundi. Ako želite da onemogućite ili promenite ovaj interval:

- Marketing -
Photo: Cultofmac
  • U iOS/iPadOS-u idite na Settings Mail i dodirnite Undo Send Delay. Možete ga promeniti na Off ili 10, 20 ili 30 sekundi.
  • U macOS-u u aplikaciji Mail izaberite Mail > Settings > Composing. Možete da poništite izbor opcije „Undo Send Delay“ ili označite to polje i podesite ga na 10, 20 ili 30 sekundi preko iskačućeg menija.

Apple misli da je 10, 20 ili 30 sekundi dovoljno dugo. Za istinsko razmatranje, kompanija treba da analizira vaše mailove i predloži trajanje: za neke poruke, možda 30 minuta, za druge – ceo život.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.