Kako koristiti WhatsApp na Mac računaru bez povezanog iPhone-a

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 71 pregleda
2 min. čitanja

WhatsApp je izbacio podršku za više uređaja svim korisnicima na iOS-u i Androidu, omogućavajući WhatsApp-u da se koristi na do četiri povezana uređaja bez potrebe da korisnici moraju da budu povezani putem pametnog telefona.

- Humanitarna inicijativa -

Prethodno je od mobilne aplikacije WhatsApp zahtevano da potvrdi verodostojnost naloga koji se koristi na drugom uređaju, kao što je računar, i koristila je QR kôd za povezivanje korisničkog naloga sa web pregledačem ili aplikacijom na radnoj površini. Iako je taj početni link još uvek potreban, povezani telefon koji na njemu ima WhatsApp aplikaciju više nije potreban kada se napravi link.

- Marketing -

Sledeći koraci vam pokazuju kako da povežete WhatsApp nalog sa Mac računarom koristeći novu podršku za više uređaja usluge, koja se trenutno nalazi u beta verziji.

- Marketing -
  1. Pokrenite WhatsApp na svom iPhone.
  2. Izaberite postavke -> povezani uređaji.
  3. Dodirnite Beta verziju sa više uređaja, a zatim dodirnite plavo dugme Pridruži beta verziju.
  4. Dodirnite „Nazad“ i na prethodnom ekranu izaberite stavku Poveži uređaj.
    whatsapp podrška za više uređaja
  5. Na Mac računaru pokrenite WhatsApp aplikaciju ili idite na web.whatsapp.com u veb pregledaču, a zatim skenirajte QR kôd koji se pojavljuje pomoću vašeg iPhone-a.

    whatsapp

Nakon što ispratite ove korake vaš uređaj će biti povezan, a na Mac računaru ćete moći da pristupite WhatsApp-u kako biste slali i primali poruke i pregledali chat niti, bez potrebe da se oslanjate na telefon povezan sa internetom.

Imajte na umu da trenutno nije moguće izbrisati poruke ili niti razgovora sa povezanog uređaja. Takođe vredi napomenuti da ne možete da šaljete poruke ili pozive sa veba, radne površine ili portala korisnicima koji imaju zastarelu verziju WhatsApp-a na telefonu, a istovremeno možete da imate povezan samo jedan telefon sa WhatsApp nalogom. Lični pozivi i poruke ostaju end-to-end šifrovani na svim uređajima.

Ako ne koristite telefon više od 14 dana, povezani uređaji će biti isključeni. Za kraj, s obzirom na to da je funkcija još uvek u beta verziji, WhatsApp upozorava da na performanse i kvalitet njene usluge može uticati, iako rado korisnici mogu da napuste beta verziju u svakom trenutku.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči:
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.