iOS 14.6

Izašao je iOS 14.6 i iPadOS 14.6

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 72 pregleda
3 min. čitanja
Foto: AppInsider

Apple je objavio iOS 14.6 i iPadOS 14.6 sa pretplatama na podcast i Apple Card Family.

- Humanitarna inicijativa -

iOS 14.6 i iPadOS 14.6 su izdanja usredsređena na medije sa promenama na Apple Podcasts-ima i Apple Music-u kao glavnim karakteristikama. Apple je već započeo iOS 14.7 beta ciklus signalizirajući da kompanija još uvek nije gotova sa ažuriranjima, uprkos tome što je WWDC za nekoliko dana.

- Marketing -
IOS 14.6

Iako je dostupno kao automatsko ažuriranje, korisnici takođe mogu da odluče da ručno instaliraju najnoviju verziju iOS-a i iPadOS-a. Da bi to učinili, korisnici mogu otvoriti aplikaciju Settings, a zatim izabrati General, a zatim Softvare Update da bi proverili dostupnost ovog ažuriranja.

- Marketing -

Plaćene pretplate na podcast

Kada koriste Apple Podcasts, korisnici se mogu pretplatiti na podkaste u aplikaciji i plaćati pomoću Apple-ovog sistema plaćanja na App Store-u. Pretplate se automatski obnavljaju i omogućavaju slušaocima pristup ekskluzivnim epizodama i sadržaju u aplikaciji.

Apple može dozvoliti Premium podcast podcasterima bez naknade, ali će naplatiti 30% od bilo koje pretplate koja se plaća tokom prve godine. Ako se kupac/slučalac pretplati na više od godinu dana, tada će podcast platiti Apple-u samo 15% provizije.

Podcasteri mogu naplaćivati samo 0,49 dolara mesečno za vrhunski sadržaj. Slušaoci će moći da pristupe besplatnim sqadržajima, reklamnim epizodama i još mnogo toga u okviru promocije premium sadržaja.

Apple Card Family

Apple karticu sada možete deliti između šest članova vaše porodice. Vi i još jedan član porodice koji imate više od 18 godina možete biti suvlasnik Apple kartice i deliti je sa preostala četiri člana porodice.

- Marketing -
Apple card

Suvlasnici će deliti odgovornost za karticu i dospele naplate. Imena oba suvlasnika biće priložena uz karticu i biće prijavljena kreditnim biroima. Ostali članovi porodice, nazvani učesnicima, imat će pristup kartici, mogu trošiti do ograničenja, ali neće biti odgovorni za plaćanja.

Ranija ažuriranja

Originalno ažuriranje za iOS 14 i iPadOS 14 unelo je promene osvežavajući početni ekran i interfejs aplikacije prilikom pokretanja, preuredio je Messages i Safari, doterao Siri, dodao elemente u Apple Maps, uveo upozorenja za prepoznavanje zvuka i ponudio CarKey podršku, i još mnogo toga.

Ažurirajte svoj iOS.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.