Svi iPhone korisnici ovo rade, a to je greška

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 51 pregleda
2 min. čitanja

Stručnjak za Apple otkrio je koja česta navika korisnika utiče na veću potrošnju baterije.

- Humanitarna inicijativa -

Ako ste među onima koji redovno „svajpuju“ prema gore aplikacije koje su ranije koristili kako bi ih „zatvorili“, trebalo bi da prestanete s tom praksom.

- Marketing -

Aplikacije otvorene u pozadini su u suštini „zamrznute“, što znači da ne troše dodatno bateriju ili memoriju i treba ih ostaviti otvorene, tvrde stručnjaci. „Najveća zabluda o iOS-u je da je dobra stvar prisilno zatvoriti aplikacije u pozadini koje ne koristite“, napisao je stručnjak za Apple Džon Gruber na svom blogu Daring Fireball.

- Marketing -

Mnogi misle da aplikacije u pozadini nepotrebno troše RAM i CPU cikluse i da na taj način štete performansama i troše bateriju. Ali iOS ne funkcioniše tako“, objasnio je.
„iOS je veoma dobar u tome“.

„Aplikacije u pozadini su efektivno ‘zamrznute’, ograničeno je njihovo delovanje u pozadini i zapravo oslobađaju RAM koji su koristile. iOS je stvarno veoma dobar u ovome. Toliko je dobar u tome da odmrzavanje ranije zamrznute aplikacije zauzima znatno manje procesora (i energije) nego ponovno pokretanje aplikacije koja je bila prisilno zatvorena“, kaže Gruber.

„Ne samo da prisilno zatvaranje vaših aplikacija ne pomaže, nego zapravo i škodi. Trajanje baterije biće slabije ako prisilno zatvorite aplikacije u pozadini“, tvrdi on.

I prema navodima kompanije Apple, aplikacije je potrebno „prisilno“ zatvoriti samo kada iz nekog razloga zablokiraju.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.
Ostavi komentar