Šta sve znamo o iPhone 14 Pro za sada

Avatar
110 pregleda
3 min. čitanja

Ako su glasine istinite, “ iPhone 14 Pro “ će biti značajan pomak od Apple-ove trenutne filozofije dizajna, pa smo kreirali ekskluzivne rendere kako bismo pokazali šta bi novo moglo da bude predstavljeno na ovom modelu.

- Humanitarna inicijativa -

Apple ažurira iPhone u višegodišnjim ciklusima dizajna s manjim, uglavnom kozmetičkim promenama svake godine. Međutim, prema procurelim informacijama iz dobro obaveštenih izvora u Apple-u, „iPhone 14 Pro“ bi mogao preskočiti ovu praksu i uvesti nekoliko izmena dizajna odjednom.

- Marketing -

iPhone 12 je nakon mnoštvo serija sa zaobljenim ivicama dobio ravne, i iPhone 13 poboljšan je s ogromnim izbočenjem kamera. Očekivano, Apple bi mogao da predstavi „iPhone 14″ sa likim promenama u dizajnu ili bez ikakvih spoljašnjih promena – zadržavajući ovu eksluzivu za budući “ iPhone 15 „.

- Marketing -

Glasine o promenama na dizajnu modela za 2022.godinu počele su rano. Analitičar lanca snabdevanja Ming-Chi Kuo bio je među prvima koji je predložio kameru koja se nalazi dublje u ekranu kako bi smanjila svoju spoljašlju površinu, piše u izveštaju iz marta 2021.

U septembru 2021., poznatati analitičar koja često iznosi zanimljive Apple-ove izvore u javnosti, po imenu Jon Prosser podelio je kako veruje da će „iPhone 14“ izgledati neposredno pre najave iPhonea 13. Renderi su prikazali uređaj sa ravnim stranama, ali bez izbočenih kamera, bez ureza i dugmadi za jačinu zvuka poput iPhone 12.

Kao da su Proserovi renderi bili signal za uzbunu, pa su drugi izvori odmah ubacili svoje izveštaje. Ross Young, analitičar lanca snabdevanja ekrana, izjavio je da će Apple premestiti True Depth za Face ID iza ekrana i koristiti uvučenu kameru. Bloombergov Mark Gurman najavio je da dolazi potpuni redizajn za sledeći iPhone, a iPhone mini će biti izbačen iz linije.

U decembru, The Elec kaže da je nova kamera sa uvučenom kamerom rezervisana za iPhone „pro“ modele, a standardni modeli će zadržati urez. Kuo je u decembru ponudio još jedan izveštaj o „iPhoneu 14“, ali se u njemu fokusirao na specifikacije kamere, a ne na dizajn. Kuoove tvrdnje da će Apple preći na veće senzore sa snimanjem slike od 48 MP su u suprotnosti sa Prosserovom tvrdnjom o smanjenom udaru promena na ssame kamere. Kamere su fizički uređaji kojima je potreban prostor za ispravan rad, a Apple je već u iPhone 13 generaciji morao značajno povećati veličinu kamere. Da bi dramatično smanjio izbočenje kamera, Apple bi morao promeniti sistem kamera ili koristiti neku novu tehnologiju. Nije poznato u ovom momentu da li je ovo kao mogućnost trenutno moguće, pa nam ostaje da pratimo u narednim nedeljama i mesecima ovu temu.

- Marketing -

Očekuje se da će „iPhone 14“ biti objavljen u septembru 2022.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov