iPhone sa Touch ID-om u donjem delu ekrana ( ne ) ostaje?

Avatar
60 pregleda
2 min. čitanja

Malo je verovatno da će Apple izbaciti bilo koji iPhone model sa Touch ID-om ispod ekrana u naredne dve godine, rekao je analitičar Ming-Chi Kuo u današnjem twitu. Tokom istraživanja 2021., Kuo je predvideo da će Apple lansirati barem jedan novi model iPhone-a sa skenerom otiska prsta ispod ekrana u drugoj polovini 2023. , ali njegova poslednja izjava je da se to više neće dogoditi.

- Humanitarna inicijativa -

„Ranije sam predvideo da će iPhone uređaji podržavati otkrivanje otiska prsta u donjem delu ekrana/Touch ID najranije 2023. ali najnovije istraživanje pokazuje da novi iPhone-i u 2023. i 2024. možda neće usvojiti Touch ID u donjem delu ekrana. Face ID s maskom na iPhone-u je već odlično biometrijsko rešenje.“ izjavio jej Kuo, analitičar u TF International Securities.

- Marketing -

Apple je testirao skener otiska prsta ispod ekrana za barem neke modele iPhone-a 13, prema izveštajima Joanne Stern iz Wall Street Journala i Marka Gurmana iz Bloomberga, ali je Apple očito odlučio da ne krene napred s tom idejom.

- Marketing -

Touch ID u donjem delu ekrana bi bio najkorisniji da Face ID nije radio sa maskama, ali iOS 15.4 je uveo novu funkciju „Face ID with a Mask“ na modelima iPhone 12 i novijim. Još uvek bi se mogao izneti argument da bi Face ID i Touch ID ispod ekrana na iPhone-u kupcima pružili najbolje od oba sveta, ali Kuova izjava je da se to neće dogoditi u narednih nekoliko godina. Ostaje mogućnost da Apple predstavi iPhone sa Touch ID-om ugrađenim u dugme za uključivanje, u skladu sa najnovijim iPad Air i iPad mini modelima, ali nije bilo glasina koje bi sugerisale da Apple planira krenuti tim putem.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Podeli naslov