iPhone model koji dominira tržištem je…

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 10 pregleda
3 min. čitanja

U savremenom svetu pametnih telefona kompanije neprestano pomeraju granice kako bi lansirale uređaje s impresivnim funkcijama i specifikacijama. Međutim, uprkos najnovijim dostignućima, četiri godine star iPhone 11 i dalje ostaje najprodavaniji pametni telefon na svetu.

- Humanitarna inicijativa -

U drugom tromesečju 2023. godine, od 21 najbolje prodavanih pametnih telefona, 15 su bili iPhonei, uključujući iPhone 11. Neki jeftiniji Android pametni telefoni uspeli su da se probiju među 10 najboljih, ali samo u Južnoj Americi i Africi.

- Marketing -

Prema Mobile Overview Report (MOVR) Q2 2023, iPhone 11 obuhvata oko 4,88% ukupne svetske upotrebe pametnih telefona, što ga čini najpopularnijim modelom. Ovo ukazuje na to da su mnogi korisnici iPhonea 11 zadovoljni kvalitetom svog uređaja i ne osećaju potrebu za nadogradnjom nakon gotovo četiri godine upotrebe.

- Marketing -

Prosečna starost pametnih telefona je više od 24 meseca, što pokazuje da ljudi u proseku koriste svoje pametne telefone više od dve godine pre nego što razmisle o nadogradnji. Veći deo perioda upotrebe pametnih telefona traje između 25 i 36 meseci, dok je sledeći najčešći period upotrebe u rasponu od 13 do 24 meseca.

Korisnici Androida ređe nadograđuju uređaje

Kada je u pitanju nadogradnja, primećuju se značajne razlike između korisnika iPhonea i Androida. Deo korisnika iPhonea brzo prihvata nove tehnologije i nabavlja najnovije modele čim se pojave na tržištu. S druge strane, postoji grupa vernih korisnika iPhonea koji svoje uređaje koriste više od pet godina. Nasuprot tome, korisnici Androida ređe nadograđuju uređaje.

Tokom drugog tromesečja 2023. godine, većina Android pametnih telefona aktivna je u upotrebi između 25 i 36 meseci, dok se najviše korišćenih iPhonea nalazi u rasponu od 13 do 24 meseca. Ovo ukazuje na sklonost korisnika Androida da duže zadržavaju svoje uređaje, dok korisnici iPhonea češće sprovode nadogradnju.

Programi zamene za iPhone doprinose ubrzanom ciklusu nadogradnje. Kroz ovakve programe, korisnici imaju priliku da zamene svoje postojeće iPhone uređaje za najnovije modele, što ih podstiče da ostanu korak ispred u svetu najnovijih tehnologija i karakteristika.

- Marketing -

Apple iPhone 11 i dalje dominira tržištem pametnih telefona, a dok neki korisnici brzo nadograđuju, drugi ostaju verni svojim uređajima duže vreme.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.