Nove informacije o iPhone 15 cenama, pripremite se za iznenađenje

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 122 pregleda
3 min. čitanja

Do sada je bilo dosta špekulacija i pretpostavki o cenama predstojeće Apple iPhone 15 serije mobilnih telefona, a sada je više različitih izvora navelo konkretne brojke i to za čitavu seriju.

- Humanitarna inicijativa -

U prethodnom periodu dok smo nestrpljivo osluškivali razno razne izvore bliske kompaniji iz Kupertina, bilo je svakakvih informacija o cenama nove linije Apple iPhone 15 mobilnih telefona. Te biće papreno skuplji, te nije istina, neće itd. Pošto se ozbiljno približio trenutak promocije i početka prodaje za praktično mesec i koji dan, sve više izvora otkriva da će zaista doći do poskupljenja. Čini se da su potencijalni kupci iPhone 15 Pro modela, najteže pogođeni.

- Marketing -

Curenje informacija je počelo ranije ove nedelje, a Bloomberg je izvestio da „Apple razmatra povećanje cene za Pro modele“. Brojke je zatim dodao analitičar Barclaisa Tim Long u belešci koju je video MacRumors i u kojoj se navodi da će iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max poskupeti za 100 i 200 dolara, respektivno. Ova poslednja informacija je šok, jer dolazi kao dvostruko veće poskupljenje od očekivanog.

- Marketing -

iPhone 15 definitivno skuplji

Kao rezultat toga, linija pojedinačnih iPhone 15 modela će imati sledeće cene:

  • iPhone 15: od 799 dolara
  • iPhone 15 Plus: od 899 dolara
  • iPhone 15 Pro: od 1099 dolara
  • iPhone 15 Pro Mak: od 1.299 dolara

Apple strategija je jasna. Prodaja iPhone 14 i iPhone 14 Plus je bila ispod očekivanja, a korisnici su mogli da lakše podnesu razliku u ceni i tako se odluče za Pro model tokom trajanja ugovora sa mobilnim operaterom u slučaju kupovine na rate. Ovo je posebno pogodilo prodaju iPhone-a 14 Plus, gde je razlika od samo 100 dolara za bolji iPhone 14 Pro praktično neosetna tokom dvogodišnjeg perioda otplate. Odličan povod da prodaja iPhone 14 Plus bude desetkovana.

Međutim to više neće biti slučaj. Povećanje cena u slučaju novih iPhone 15 modela će dovesti do značajnije razlike, pa će Apple početi da naplaćuje 300 USD više za nadogradnju sa iPhone-a 15 na iPhone 15 Pro i 400 USD više za prelazak sa iPhone-a 15 Plus na iPhone 15 Pro Max.

Ovu razliku ćete sada itekako osetiti po novčaniku. Čak i ako se radi o dvogodišnjem periodu otplate, razlika će biti primetna. Obzirom na praksu da je Apple istorijski održavao slične profitne marže na različitim iPhone modelima, ravnomerniji raspored prodaje će bolje funkcionisati za njegov lanac snabdevanja, prenosi Forbes.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.