Poznat mogući datum objave iPhone 14 serije

Marko
Marko - Urednik 159 pregleda
2 min. čitanja

Svi znaju da iPhone nove generacije stiže u septembru, prema uobičajenom Appleovom kalendaru, ali do sada nije bilo poznato kada tačno kompanija planira da bude domaćin svog dugo očekivanog godišnjeg događaja.

- Humanitarna inicijativa -

Ipak, dojavljivač @ihacktu je u svom tvitu otkrio da bi se taj prezentacija mogla održati 13. septembra, a prodaja bi potom počela kasnije istog meseca.

- Marketing -

Na prvi pogled, tajming ima savršenog smisla, ali s druge strane, datum bi se lako mogao promeniti ako nešto ne bude išlo po planu. Veruje se da Apple radi danonoćno na tome da svi uređaji budu dostupni vreme, jer kompanija želi da izbegne postepenu objavu. Kao rezultat toga, Apple je planirao da započne masovnu proizvodnju ranije nego obično u pokušaju da spreči bilo kakvo moguće kašnjenje uzrokovano blokadama koje se dešavaju u određenim delovima sveta, kao što je Kina.

- Marketing -

Apple planira da ove godine objavi četiri različita modela iPhone-a, ali u poređenju sa generacijom iz 2021. godine, uređaj sa ekranom od 5,4 inča (iPhone Mini) više neće biti u ponudi.

Ponuda od četiri modela će stoga sadržati potpuno novi iPhone 14 Max (neki izvori tvrde da bi se mogao zvati i iPhone 14 Plus), koji će u suštini biti veća verzija standardnog iPhone 14 modela. Sugeriše se da će uređaj koristiti ekran od 6,7 inča i istu kameru kao iPhone 14.

Pro modeli više ne bi dolazili sa izrrezom za selfi kameru, jer Apple planira ekran sa otvorima sličan onima koje koristi Samsung na svojim flegšip modelima.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči:
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.