iPhone dobija prikaz procenat baterije na početnom ekranu

Sa najnovijom beta verzijom Apple-ovog iOS-a 16, procenat baterije biće prikazan kao broj unutar ikone baterije.

2 min. čitanja

Peta beta verzija iOS 16 operativnog sistema donosi funkciju koja je nedostajala mnogim korisnicima iPhone-a a to je prikaz procenta baterije u statusnoj traci na vrhu ekrana.

- Humanitarna inicijativa -

Kada je objavljen iPhone X, 2017. godine, nije bilo prostora na ekranu za indikator statusa baterije. Apple ga je umesto toga postavio u traku sa obaveštenjima. Od tada indikator je ostao sakriven, osim na iPhone uređajima koji su imali dugme.

- Marketing -

Sa najnovijom beta verzijom Apple-ovog iOS-a 16, procenat baterije biće prikazan kao broj unutar ikone baterije. Tako će biti ostavljeno dovoljno prostora za informacije o drugim opcijama kao što je signal i Wi-Fi status.

- Marketing -

Ovo znači da ćete moći da vidite svoj tačan procenat bez prevlačenja nadole po ekranu. Takođe, ova opcija mogla bi biti korisna ako Apple na svom sledećem iPhone-u doda stalno uključen ekran. Tako ćete moći da proverite status baterije bez dodirivanja telefona.

Portparol Apple-a nije odmah rekao da li će procenat baterije stići do zvaničnog objavljivanja iOS-a 16. Ažuriranje je trenutno dostupno samo kao javna beta verzija. Novi softver za iPhone biće lansiran ove jeseni, verovatno u septembru kada se očekuje da će Apple objaviti iPhone 14.

Za prikaz procenta baterije biće potrebna najnovija verzija iOS-a 16. Da bi ova opcija bila omogućena, otvorite podešavanja, zatim nađite opciju baterija i omogućite opciju procenat baterije.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.