iPhone 14: Izrez na ekranu u obliku pilule (ne)znatno veći nego što se mislilo?

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 85 pregleda
2 min. čitanja

Nova skica za Apple-ov idući model iPhone-a koji se ocekuje ove godine, navodno bi mogla da sadrži otvor u ekranu za prednju kameru koji je značajnije veći od onog prvobitno najavljenog.

- Humanitarna inicijativa -

U glasinama vezanim za modele „iPhone 14 Pro“ i „iPhone 14 Pro Max“ tvrdi se da će Apple ukinuti notch, u korist izreza u obliku rupe i pilule na vrhu ekrana.

- Marketing -

Iako se smatra da bi dizajn mogao da značajno smanji veličinu otvora na ekranu uređaja, najnovija curenj informacija ukazuju da to možda neće biti toliko smanjenje koliko se prvobitno najavljivalo i očekivalo.

- Marketing -

Na slici koja je objavljena na Veibo-u i koju je kasnije potvrdio i poznati Jon Prosser kao pouzdanu informaciju, prikazan je ekran iPhone 14 modela koji sadrži kružni otvor za prednju kameru i izrez u obliku pilule.

Upoređena nova skica sa prvobitnim renderom iPhone 14

Proser je uporedio fotografiju iz najnovijih glasina sa poznatim renderima novog modela, i utvrđeno je da prema njoj, novi model iphone uređaja može imati značajno, a najverovatnije duplo veći izrez na ekranu i samim tim biti značajno primećeniji korisnicima u odnosu na ono što se očekivalo.

Ako je ovo tačno, dizajn sa suplo većim otvorom kamere, mogao bi da zauzme mnogo mnogo više prostora na ekranu, mada ne nužno koliko i postojeći dizajn ureza prisutan na aktuelnim modelima.

Veličina bi ga mogla učiniti mnogo uočljivijim za potrošače, mada ostaje da se vidi da li će to biti jedan od Apple-ovih izbora za konačan dizajn predstojećeg modela.

- Marketing -

Nejasno je da li će modeli „iPhone 14“ koji ne nose oznaku PRO, takođe imati dizajn sa dve rupe, pošto glasine trenutno ukazuju na to da Pro modeli dobijaju ovu promenu.

Foto: Ilustracija/iPhone 14
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.