iPhone 14

iPhone 11 Pro vs. 14 Pro

Nove funkcije koje treba očekivati ako ste čekali nadogradnju

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 141 pregleda
5 min. čitanja

S obzirom na to da mnogi kupci odlučuju da nadograde svoj iPhone svake dve ili tri godine, postoji mnogo iPhone 11 Pro korisnika koji bi mogli da budu zainteresovani za nadogradnju na iPhone 14 Pro nakon što bude predstavljen na jesen ove godine.

- Humanitarna inicijativa -

To bi mogla realno da bude prava „poslastica“ za ove korisnike, jer nakon tri godine korišćenja iPhone 11 uređaja, stižu značajno unapređene i nove funkcije sa novim modelom.

- Marketing -

U nastavku smo sastavili listu novih funkcija i promena koje treba očekivati ako nadogradite iPhone 11 Pro na iPhone 14 Pro. Na listi se nalaze funkcije dodate na iPhone 12 Pro i iPhone 13 Pro u poslednjih nekoliko godina, kao i funkcije o kojima se šuška za iPhone 14 Pro, a koje bi Apple trebalo da bude predstavljen na tradicionalnom događaju u septembru.

- Marketing -
 • A16 čip vs. A13 čip: A15 čip u iPhone 13 Pro je već do 42% brži od A13 čipa u 11 Pro, a performanse bi trebalo još više da se poboljšaju sa A16 čipom u iPhone 14 Pro.
 • Veći ekran: iPhone 11 Pro opremljen je 5,8-inčnim displejem, dok se očekuje da će 14 Pro imati 6,1-inčni displej.
 • Svetliji ekran: U poređenju sa iPhone 11 Pro, displej 14 Pro bi trebalo da ima veći stepen svetline.
 • Nema više notch-a: Glasine sugerišu da će Apple zameniti notch isečcima u obliku pilule i rupom za Face ID senzore i prednju kameru na iPhone 14 Pro.
 • ProMotion: Uveden na iPhone 13 Pro, ProMotion omogućava promenljivu učestalost osvežavanja do 120Hz za glatki prikaz sadržaja, animacija i pomeranje.
 • Uvek na ekranu: Glasine sugerišu da će iPhone 14 Pro moći da prikazuje sat i vidžete na početnom ekranu, uvek, čak i kada je ekran ugašen.
 • Keramički štit: Uveden na iPhone 12 Pro, Apple je saopštio da je keramički štit povećao performanse izdržljivosti pri padu za 4x u poređenju sa 11 Pro.
 • Duže trajanje baterije: Već sada, iPhone 13 Pro dobija 22 sata video reprodukcije naspram 18 sati za 11 Pro, a glasine govore da bi iPhone 14 Pro modeli mogli da sadrže još veće kapacitete baterije.
 • Brojna poboljšanja kamere: iPhone 11 Pro korisnici nadogradnjom na 14 Pro će dobiti i nadogradnje kamere, uključujući i glasine o širokom objektivu od 48 megapiksela sa podrškom za 8K video snimanje, nadograđenu prednju kameru sa autofokusom, povećan optički zum, senzor stabilizacije slike, Macro mod, Cinematic mode, ProRAW, ProRes, Night mode portrete i još mnogo toga.
 • Ravne ivice: Dok okvir od nerđajućeg čelika iPhone 11 Pro ima okrugle ivice, Apple je prešao na ravne ivice sa 12 Pro i novijim.
 • 5G: Dok je iPhone 11 Pro ograničen na LTE, iPhone 12 i novija podrška 5G za brže brzine mobilnih podataka, gde su dostupni.
 • Wi-Fi 6E: iPhone 14 modeli se šuškaju da podržavaju Wi-Fi 6E, koji proširuje Wi-Fi u 6 GHz bend, pored postojećih 2.4GHz i 5GHz bendova.
 • MagSafe: iPhone 12 i noviji modeli odlikuje MagSafe, sistem koji vam omogućava da magnetski prikačite pribor na zadnji deo iPhone-a, kao što su Appleov MagSafe Punjač, MagSafe Wallet i MagSafe Battery Pack.
 • Povećano skladište: iPhone 11 Pro je počeo sa 64GB skladišnog prostora, ali bi 14 Pro trebalo da ima najmanje 128GB baznog skladišta.
 • LiDAR skener: Uveden na iPhone 12 Pro, LiDAR skener se nalazi pored zadnje kamere i nudi brže augmentovana iskustva u realnosti i poboljšava autofokus za 6x u fotografijama i video snimcima slabog svetla, piše Apple.
 • Poboljšana otpornost na vodu: Apple kaže da je iPhone 11 Pro otporan na vodu do dubine od četiri metra do 30 minuta, dok su 12 Pro i novija voda otporna na dubinu do šest metara do 30 minuta.

S obzirom na ogroman broj poboljšanja i promena od iPhone 11 Pro, ova lista je daleko od sveobuhvatne, ali ističe većinu velikih funkcija.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.