Dizajn iPhone 14 Pro je navodno finaliziran dok dobavljači počinju probnu proizvodnju

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 62 pregleda
2 min. čitanja

Najveći dobavljač kompanije Apple, Foxconn, započeo je probnu proizvodnju iPhone 14 Pro, što sugeriše da je Apple finalizirao svoj dizajn dok ujedno kreće u rane faze proizvodnje uređaja, navodi se u izveštaju Taivan Economic Times.

- Humanitarna inicijativa -

Prema izveštaju, Foxconn će proizvoditi modele višeg ranga iPhone 14, dok će Luxshare, još jedan Apple dobavljač, preuzeti dva niže klase modela.

- Marketing -

U izveštaju se navodi da će Foxconn započeti OEM probnu proizvodnju ‌iPhone 14 Pro‌ kako bi se uverio da može da proizvede uređaj prema Appleovim standardima u pripremi za masovnu proizvodnju kasnije tokom godine.

- Marketing -

Očekuje se da će ‌iPhone 14‌ i ‌iPhone 14 Pro‌ imati značajan redizajn, pozivajući se na nostalgične izbore dizajna kod iPhonea 4 i ‌iPhone‌ 5.

Jedna od najuočljivijih promena za koje se priča da će doći na ‌iPhone 14‌ je uklanjanje zareza u korist dizajna izreza u obliku pilule. Više glasina sugeriše da će Apple predstaviti jednu rupu i izrez u obliku pilule na vrhu ekrana za smještaj prednje kamere i TrueDepth sistema kamera za Face ID.

Očekuje se da će linija ‌iPhone 14‌ uključivati četiri varijante, uključujući dva modela od 6,1 inča i dva modela od 6,7 inča. Ažurirana ‌iPhone‌ linija će značiti kraj 5,4-inčnog ‌iPhone‌ „mini”, koji je prvi put lansiran sa iPhone-om 12.

Pored ažuriranog dizajna, ‌iPhone 14‌ očekuje se da uključuje niz nadogradnji kamere, kao što je Wide kamera, 48MP 8K video snimanje i poboljšani ultra široki objektiv.

- Marketing -
Ilustracija: iPhone 14 Pro/ProMax

Pored nadogradnje kamere i novog dizajna, ‌iPhone 14‌ će imati poboljšane performanse i mogao bi da ima 8 GB RAM-a na vrhunskim modelima, najviše ikada u istoriji ‌iPhone-a‌.

Druge glasine navode da ‌iPhone 14‌ neće imati slot za SIM karticu jer Apple pokušava da poveća usvajanje eSIM tehnologije, a mogao bi doći sa čak 2TB prostora za skladištenje.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.