iPhone 12 serije je ubedljivo najprodavaniji telefon u SAD-u

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 78 pregleda
2 min. čitanja

Istraživanje koje je sprovela kompanija Consumer Intelligence Research Partners pokazalo je da je iPhone 12 serija telefona najprodavanija u SAD-u.

- Humanitarna inicijativa -

Ovi modeli zauzeli su čak 61 procenat tržišta mobilnih telefona u drugom kvartalu Apple-ove fiskalne 2021. godine. Među njima, iPhone 12 je najbolje prodavan model, a nakon njega slede iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, dok je na začelju iPhone 12 mini.

- Marketing -

Ipak i dalje među svim iPhone modelima generalno, najprodavaniji je iPhone 11 koji je sam ostvario skoro četvrtinu prodaje Apple-ovih telefona (24 procenta).

- Marketing -

Suosnivačk CIRP-a, Josh Lowitz, prokomentarisao je rezultate po kojima se jasno vidi da korisnici žele telefone „pune veličine“, kao što su iPhone 12 i iPhone 12 Pro, zajedno sa nešto starijim modelom, iPhone 11, a da izbegavaju manje varijante kao što su iPhone mini i SE.

Takođe, osvrnuo se i na detalj koji ukazuje da je iPhone 12 Pro Max bolje prodavan nego prošle godine u isto vreme njegov prethodnik, iPhone 11 Pro Max. Najskuplji model ove godine čini 20 procenata ukupne iPhone prodaje, dok je prethodni model u ukupnoj prodaji prošle godine učestvovao sa 13 procenata.

iPhone 12 mini je zauzeo tek pet procenata ukupne prodaje Apple-ovih telefona. Razlozi za to najverovatnije se odnose na manju površinu ekrana, koji je manje atraktivan zbog manjeg prikaza prilikom surfovanja, gledanja filmova i igranja igara, kao i manji kapacitet baterije. Ipak, najverovatniji razlog je što je cena iPhone mini modela samo 100 dolara niža od cene standardnog iPhone 12 modela.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.