Evo šta bi sve trebalo da uradite pre nego što telefon koji se upravo prodali predate kupcu

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 42 pregleda
2 min. čitanja

Bez obzira na to da li svoj iPhone menjate „staro za novo“, da li ga prodajete ili poklanjate, ovo bi svakako trebalo da obavite…

- Humanitarna inicijativa -

Apple je ove nedelje predstavio novu 13. generaciju iPhone pametnog telefona. Poznato da istinski ljubitelji iPhonea te uređaje vole da prate iz generacije u generaciju, pa ako ste među njima i planirate uskoro da se ponovite, trebalo bi da preduzmene nekoliko koraka pre nego što se u to upustite.

- Marketing -

Bez obzira na to da li svoj iPhone dajete u zamenu „staro za novo“ za noviju verziju, da li ga prodajete ili poklanjate, prvo što treba da uradite je da izbrišete sve podatke sa njega. Tako ćete pripremiti uređaj za budućeg korisnika, ali i sprečiti da vaši podaci dospeju u pogrešne ruke.

- Marketing -

Pošto ste prvo prebacili sve podatke na novi telefon ili napravili sigurnosnu kopiju, vreme je za brisanje starog, podseća The Verge.

Prvo što treba da uradite je da isključite lociranje uređaja. Da biste to uradili otvorite podešavanja uređaja, sledećim redom: Settings> Find My > Find My Phone. Zatim isključite opcije: Find My Phone i Find My Network.

Nakon toga, rasparite sve druge uređajeuparene sa telefonom (slušalice, pametni sat i sl.), pa zatim isključite iMessages i odjavite se svog Apple ID profila. Odjavljujete se tako što uđete u postavke uređaja, dodirnete svoje ime i zatim odaberete „Sign Out“ na dnu stranice. Telefon će vas tražiti da upišete svoju Apple ID lozinku.

Kada to obavite, telefon će vas podsetiti da bekapujete svoje podatake. Naravno, ako ste to već uradili, nećete morati da ponavljate ponovo.

- Marketing -

Na kraju, izvadite SIM karticu iz telefona, zatim uđite u Settings > General > Transfer or Reset iPhone, zatim odaberite opciju Erase All Content and Settings.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči:
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.