IPHONE ČIJA SE BATERIJA PUNI U POKRETU: Zaboravite na punjače i žice, telefon vam više neće biti prazan!

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 51 pregleda
3 min. čitanja

Odlično smišljen plan kompanije Apple, znali smo da sa njim planiraju nešto više da urade!

- Humanitarna inicijativa -

Kompanija Apple je još jednom šokirala svet mobilnih telefona kada je odlučila da izbaci punjač i slušalice iz svojih uređaja, to jest iste morate zasebno da kupite.

- Marketing -

I ostala konkurencija je veoma brzo prisvojila ovaj trend, te možemo da vidimo sve više mobilnih telefona bez punjača.

- Marketing -

Jedna od novina iPhone 12 telefona je i MagSafe koji omogućava da se telefoni pouzdanije i bežično pune brzinom od 15 vati. Pored toga što je bežični punjač, MagSafe može da se koristi i kao novčanik. Iako nije najsrećnije implementiran ovaj punjač, Apple ne odustaje od istog, te čak planira da ga nadogradi.

Kompanija Apple razvija MagSafe sa dodatnom baterijom koja će da napuni bežičnim putem bateriju telefona, a sve dok ste u pokretu. Iako ovakva ideja nije najoriginalnija, te smo i u prošlosti mogli da naletimo na te rezervne baterije koje samo priključite na vaš uređaj kako bi se on napunio, svakako ideja da možete da napunite vaš telefon bez ikakvih žica ili dodataka je sama po sebi odlična.

MagSafe jeste dodatak, ali nama deluje da će Apple veoma uskoro da ga učini glavnim punjačem za svoje telefone, odnosno da će zameniti lightning punjače, što dovodi do toga da će biti potreban kako bi se u potpunosti dobilo „iPhone iskustvo“. Najbolja stvar je što će on biti prikačen uz vaš telefon, te ne morate da nosite dva različita uređaja koja potom morate da povežete. 

Magnetski prsten na pozadini iPhone 12 telefona bi omogućio da se to pakovanje baterije nakači na uređaj kom je potrebno punjenje. Kako ističe BloombergApple je razvijao ovu bateriju godinama, a nadali su se da će je lansirati nekoliko meseci nakon iPhone 12 telefona.

- Marketing -

Izveštaj govori da je Apple imao softverskih problema u razvijanju ove baterije i da se to pakovanje veoma brzo pregreva tokom korišćenja. Još jedan problem može biti taj što se MagSafe stavlja na telefon, ali on ne štiti uređaj kao što to radi neka zaštitna maska. Nepoznato je kada će se pojaviti nova verzija MagSafe punjača, naša pretpostavka je sa novim iPhone telefonom.

Ipak, njihovi telefoni treba da dobiju iOS 14,5 verziju operativnog sistema koja je sadržala i podatke o ovoj ekstra bateriji, ali je Apple potom iste izbrisao.

Još jedna stvar koju bi iPhone mogao da uradi sa ovom baterijom je ta da bežično puni i ostale uređaje, kao što su Apple Watch i AirPods.

Mi smo predložili… 🙂 Šta Vi mislite o bežičnom punjenju Vašeg iPhone-a?

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.