Gurman: Novi M2 iPad Pro modeli biće najavljeni ‘za nekoliko dana’

Apple će za "nekoliko dana" najaviti nove 11-inčne i 12,9-inčne iPad Pro modele", izjavio je danas ugledni novinar Blumberga Mark Gurman u svom najnovijem Power On newsletter-u.

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 51 pregleda
2 min. čitanja

Novi 11-inčni i 12,9-inčni modeli, pod šifrovanim imenom J617 i J620, biće prvo ažuriranje iPad-a od aprila 2021. godine, gde su oba modela dobili M1 čip i novi 12,-9-inčni mini-LED ekran. Za njihovo prvo ažuriranje u godinu i po dana, očekuje se da će predstojeći iPad Pro modeli dobiti M2 Apple silikonski čip, nudeći brže performanse i eventualno nove mogućnosti punjenja.

- Humanitarna inicijativa -

Po pitanju dizajna, novi iPad uređaji će izgledati kao aktuelni modeli, bez značajnih promena . Rane glasine su saopštile da će manji 11-inčni model dobiti mini-LED displej, koji je trenutno dostupan samo na većem 12,9-inčnom modelu, ali se to više ne očekuje.

- Marketing -

Novi iPad Pro modeli takođe bi mogli da sadrže neki oblik MagSafe mogućnosti punjenja, kao po prethodnim izveštajima. Postoji i mogućnost da novi iPad Pro modeli mogu imati mogućnosti obrnutog bežičnog punjenja, što bi korisnicima omogućilo da na njemu dopune svoj iPhone ili AirPods.

- Marketing -

S obzirom na blagovremena ažuriranja koja se očekuju za predstojeće iPadove, Apple više ne planira događaj za oktobar. Očekuje se da će Apple lansirati nove iPadove i ažuriranja Mac serije putem saopštenja za javnost i ažuriranja na svom veb sajtu.

Pored novih iPad Pro modela, očekuje se da će Apple objaviti iPadOS 16 krajem ovog meseca. Za razliku od ranijih godina, ovogodišnja iPadOS i iOS ažuriranja nisu objavljena istovremeno. Umesto toga, Apple je odložio iPadOS 16 do „kasnije tokom jeseni“, kako bi mu omogućio više vremena da usavrši ažuriranje i rad na Stage Manager-u.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.