ios

Apple onemogućio downgrade sa iOS 14.5.1 na iOS 14.5

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 58 pregleda
1 min. čitanja
Foto: The Conversation

Iz Apple je najavljeno da prestaju da razvijaju 14.5 verziju iOS-a, svega nedelju dana od predstavljanja manjeg 14.5.1 iOS update-a. Za sve korisnike Apple uređaja, koji su u međuvremenu instalirali 14.5.1 update – downgrade je onemogućen.

- Humanitarna inicijativa -

iOS 14.5 je bio Apple-ov veliki update, koji je sa saobom doneo mnogo novih opcija. Takođe, uklonio je i značajne nedostatke iz prethodne verzije iOS-a. Jednu od najvećih novina koja je došla sa ovim ažuriranjem, a to je svakako Transparentnost prikupljanja podataka aplikacija. Tu je i mogućnosti otključavanja iPhone uređaja sa Apple watch-om čak i kada imate covid masku. Takođe, tu je i podrška za novi Air Tag uređaj.

- Marketing -

U vreme objavljivanja iOS-a 14.5, Apple je takođe prestao da potpisuje kod za iOS 14.4.2.

- Marketing -

Apple rutinski prestaje da potpisuje legacy kod nakon objavljivanja nove iOS građe, delimično kako bi zaštitio kupce od zlonamernih aktera koji pokušavaju da iskoriste novootkrivene ranjivosti. Pored bezbednosti, sprečavanje korisnika da preuzmu stariji kod omogućava Appleu da zadrži više iOS uređaja na najnovijem softveru bogatom funkcijama.

Kompanija Apple trenutno testira beta verziju za predstojeći iOS 14.6 apdejt

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.