iPad Pro naredne generacije podržava 5G, ima M1 čip i bolju bateriju

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 119 pregleda
2 min. čitanja

Apple je održao svoj „Spring Loaded“ događaj, tokom kojeg je kompanija prikazala nove proizvode, među kojima je i iPad Pro naredne generacije. Najveća poboljšanja novog iPad modela desila su se u unutrašnjosti uređaja.

- Humanitarna inicijativa -

U srcu tableta nalazi se novi M1 procesor – isti čip koji pokreće i MacBook Air, MacBook Pro i Mac Mini. Apple tvrdi da novi iPad Pro donosi veliki skok performansi u odnosu na prethodnu generaciju. Performanse grafike su preko 1500 puta brže, prema navodima kompanije. Takođe, ističe se da se može očekivati celodnevni rad baterije.

- Marketing -

Novi iPad Pro sada podržava Thunderbolt, 5G konekciju i ima poboljšanu kameru. ISP i Lidar skener mogu da zabeleže izuzetne detalje čak i u uslovima slabijeg osvetljenja. TrueDepth kamera sistem s prednje strane uređaja omogućava otključavanje preko prepoznavanja crta lica. Sistem uključuje novu 12MP ultraširoku kameru. Nova funkcija kamere, pod nazivom Center Stage, omogućava pomeranje subjekata tokom video poziva.

- Marketing -

iPad modeli od 12.9 inča imaju nove Mini-LED ekrane, Liquid Retina XDR, za koje Apple tvrdi da nude XDR nivo osvetljenja. Sam displej implementira 10.000 Mini LED-ova.

Novi iPad Pro će podržavati Apple Pencil i Smart Keyboard Folio, kao i Magic Keyboard (dostupan u novoj beloj boji). Kompanija ističe da uređaj koristi 100% reciklirano aluminijumsko kućište.

Apple iPad Pro od 11 inča ima početnu cenu od 799 dolara, dok će se 12.9-inčni model prodavati po ceni od 1099 dolara. Obe varijante će biti dostupne od druge polovine maja, a pretprodaja kreće od 30. aprila.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.