wpa3

Wpa3 Wifi zaštita stiže sa iOS15

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 77 pregleda
2 min. čitanja
wpa3

Sa izlaskom iOS 15 na jesen ove godine, wifi konekcija sa iPhone uređaja i iPad uređaja biće obezbeđena unapređenim WPA3 bezbednosnim protokolom, nudeći poboljšanu bezbednost i nadograđene mere kako bi se sprečilo pogađanje lozinke.

- Humanitarna inicijativa -

WPA3 je najavio Wi-Fi unapređenje u junu 2018. godine sa ciljem da „pojednostavi Wi-Fi bezbednost, omogući snažniju autentifikaciju i isporuči povećanu kriptografsku snagu“. Na iOS-u 14- hotspot konekciju sa iPhone-a ili iPad-a obezbeđena je samo WPA2, a sada će na ažuriranjima koja stižu kasnije ove jeseni, veze biti dodatno zaštićene WPA3 protokolom.

- Marketing -

Apple-ovi proizvodi već nekoliko godina mogu da se povežu sa mrežama sa WPA3 bezbednošću, ali do sada su lične hotspot mreže koje su postavili ti uređaji podržavale samo stariji i slabiji WPA2 standard.

- Marketing -

Za tipičnog korisnika, iskustvo wifi veze na iOS 15 ostaće isto; međutim, postoje dodatne prednosti. Uprkos preporukama za kreiranje jakih, komplikovanih i naprednih lozinki za hotspot veze, mnogi korisnici nastavljaju da koriste jednostavne lozinke koje se mogu lako pogoditi. WPA3 posebno cilja slučajeve takve upotrebe, jer koristi „otporniju potvrdu identiteta zasnovanu na lozinki“ koja nudi „snažniju zaštitu za korisnike od pokušaja pogađanja lozinke od strane trećih lica“.

iOS i iPadOS 15 trenutno se testiraju sa programerima, a javna beta verzija planirana je za kasnije ovog leta.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.