Update iOS i iPadOS 15.6.1 dostupni za preuzimanje

Ažurirajte iOS na svojim uređajima

Marko
Marko - Urednik 121 pregleda
1 min. čitanja

Apple je objavio novi update iOS 15 operativnog sistema iOS 15 koji je zvanično predstavljen javnosti i postao dostupan u septembru 2021.godine. Ovaj manji sigurnosni update stiže samo oko mesec dana pre izlaska novog iOS 16 koji se očekuje u septembru.

- Humanitarna inicijativa -

OS 15

Ažuriranja za iOS 15.6.1 i iPadOS 15.6.1 mogu se besplatno preuzeti i softver je dostupan na svim uređajima koji ispunjavaju uslove za bežični update u aplikaciji Podešavanja. Da biste pristupili novom softveru, idite na Podešavanja > Opšte > Ažuriranje softvera.

- Marketing -

Prema Appleovim napomenama o izdanju, ažuriranja uključuju ispravke grešaka i bezbednosna poboljšanja. iOS 15.6.1 i iPadOS 15.6.1 navode ranjivosti kernela i VebKit-a koje mogu dovesti do proizvoljnog izvršavanja koda. Apple kaže da je svestan da su ove ranjivosti možda aktivno eksploatisane u u prethodnom periodu, pa je važno da se uređaji odmah ažuriraju.

- Marketing -

Ovo mogu biti neka od poslednjih ažuriranja za iOS 15 i ‌iPadOS 15‌ operativne sisteme jer se Apple sada fokusira na ažuriranja iOS 16 i iPadOS 16 koja bi trebalo da bude lansiran ove jeseni.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.