42569 82593 wwdc 2021 june 7 apple 15 35 screenshot xl

Sve nove funkcije FaceTime u iOS 15

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 58 pregleda
5 min. čitanja
Foto: AppInsider

Kada iOS 15 postane javno dostupan na jesen, FaceTime će dobiti nekoliko novih funkcija, uključujući režim portreta, prostorni zvuk i mogućnost deljenja FaceTime veza sa onima koji ne poseduju Apple uređaj.

- Humanitarna inicijativa -

Appleova platforma za video pozive dobija mnoštvo novih funkcija kada iOS 15 postane dostupan na jesen. Evo šta Apple donosi FaceTime-u u septembru.

- Marketing -

SharePlay je funkcija koja omogućava korisnicima Apple-a da dele streaming sadržaj putem FaceTime poziva na iPad-u, iPhone-u, Apple TV-u i Mac-u.

- Marketing -

Korisnici će moći da dele svoj omiljeni striming sadržaj, poput muzike, filmova i TV emisija, sa drugim korisnicima, omogućavajući im uživanje u zajedničkom gledanju multimedijalnog sadržaja sa prijateljima i porodicom. Pored toga, korisnici će moći da dele sadržaj sa Apple TV + i Apple Music-a i sadržaj sa Disnei +, Hulu, HBO Mak i mnogih drugih servisa.

SharePlay poseduje funkciju „pametne jačine zvuka“ koja automatski podešava zvuk tako da vam omogućava da i dalje čujete učesnike poziva tokom glasnih scena u filmovima ili delovima muzike.

Kada deli audio ili video, svaki korisnik u SharePlay FaceTime pozivu ima pristup kontrolama. Korisnici mogu da pauziraju, premotaju ili prelaze na drugu scenu a sama reprodukcija će se automatski sinhronizovati.

Korisnici takođe mogu da koriste ShareTime za zajednički „cast“ plejlista, pri čemu svaka osoba može da dodaje pesme u deljenu listu.

- Marketing -

SharePlay će omogućiti korisnicima da dele svoj ekran na FaceTime pozivima, uključujući web stranice, aplikacije i još mnogo toga. Ovo može biti posebno korisno za poslovne sastanke u radu na daljinu, omogućavajući svim učesnicima u pozivu da pogledaju isti dokument ili aplikaciju.

SharePlay će takođe omogućiti korisnicima da se povežu putem Poruka, omogućavajući svima da zajedno gledaju ili slušaju sadržaj i ćaskaju kroz tekstualne poruke ukoliko ne žele da glasovno razmene mišljenja.

Nova funkcija Prostornog zvuka pomaže da razgovor zvuči prirodnije. Zvuk će izgledati kao da dolazi sa direktno od osobe koja trenutno govori, baš onako kako bi to izgledali prilikom razgovora uživo u realnosti.

Poboljšanja izolacije glasa pomoći će da se smanji pozadinska buka, dizajnirana da pomogne u smanjivanju pozadinskih šumova, poput vetra ili brbljanja u pozadini, što primaocu poziva može otežati da čuje.

Novi audio režim Vide Spectrum dizajniran je da uhvati više zvuka, savršen za muzičare ili one koji žele da podele ambijent prostora u kojem se nalaze.

Grid View omogućava korisnicima da vide ljude odnosno sagovornike u svojoj grupi prilikom grupnih FaceTime poziva i to na pločicama iste veličine. Takođe, pločica u kojoj je slika osobe koja trenutno govori, biće svetlosnim efektom označena, tako da bez puno dileme i vizuelno možete saznati ko u datom momentu govori, što je veoma dobro u slučajevima kada je u razgovoru više osoba koje imaju sličnu boju glasa. Mrežni prikaz istovremeno će prikazati do šest lica u mreži.

Upozorenja o isključenom mikrofonu će biti aktivna, a po potrebi ukoliko želite da govorite, potrebno je samo da dodirnete obaveštenje, i možete nastaviti sa razgovorom. Idealno kada nije neophodno da FaceTime učesnici u razgovoru čuju Vaše privatne razgovore.

42569 82594 wwdc 2021 june 7 apple 11 25 screenshot xl

Nova kontrola optičkog zuma za zadnju kameru, omogućava vam zumiranje po potrebi tokom FaceTime poziva, omogućavajući vam veću kontrolu prilikom slanja video zapisa.

Portretni režim je nova funkcija koja će automatski zamutiti pozadinu u FaceTime pozivima, stavljajući fokus direktno na vas.

Apple takođe otvara FaceTime za korisnike uređaja izvan Apple ekosistema.

Vlasnici Apple uređaja sada mogu da generišu web vezu koja se može deliti sa onima na PC-u ili Android uređajima, omogućavajući im da se pridruže pozivu sa bilo koje lokacije. Pored toga, veze se mogu deliti u porukama, imejlovima ili čak smestiti u Kalendar, tako da svi znaju kada i gde se mogu „mrežno sastati“.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.