Šta je novo u email aplikaciji na iOS 16

Ovaj vodič pokriva sve što treba da znate o aplikaciji "Pošta" u iOS-u 16 , a ove funkcije će biti dostupne u septembru kada se iOS 16 postane zvanično dostupan

Marko
Marko - Urednik 165 pregleda
3 min. čitanja
4.3
Mišljenje stručne javnosti
Preuzimanje

Sa iOS 16 i iPadOS 16, Apple je dodao brojna poboljšanja u aplikaciju Mail kako bi je uskladio sa konkurentskim aplikacijama za e-poštu. Aplikacija „Pošta“ sadrži ispravke za pretragu, opciju opoziva slanja i alatke za dobijanje podsetnika o e-porukama koje treba da pratite, kao i još mnogo toga.

- Humanitarna inicijativa -

Poboljšana pretraga

Pretraga u aplikaciji „Pošta“ je poboljšana i sada ćete videti širi spektar predloga kada počnete da kucate u terminu za pretragu. Videćete da se pojavilo više relevantnih e-poruka, a Apple takođe kaže da pretraga ispravlja greške u kucanju i koristi sinonime za termine za pretragu.

- Marketing -

Ne razlikuje se značajno od funkcije pretrage iOS 15, ali čini pretragu bržom, preciznijom i intuitivnijom za korišćenje.

- Marketing -

Poboljšana pretraga dostupna je samo na engleskom jeziku (Australija, Kanada, Indija, Singapur, Velika Britanija i Sjedinjene Države).

Opozovi slanje

Nakon što pošaljete e-poruku u iOS 16 ili iPadOS 16 , imate period od 10 sekundi u kojem ćete moći da otkažete slanje. 10 sekundi je kraće od vremena koje vam druge aplikacije za poštu kao što je Gmail daju da biste unsendovali email (30 sekundi), ali je to bolje nego da uopšte nema pomenute opcije.

Kada pošaljete e-poruku u iOS-u 16 , videćete dugme „Opozovi slanje“ na dnu interfejsa u aplikaciji „Pošta“. Moraćete da je dodirnete u roku od 10 sekundi da biste poništili slanje e-poruke, što vas vraća na interfejs za pisanje. Odatle možete da ispravite grešku i ponovo pošaljete ili izbrišete e-poruku u potpunosti.

Planirano slanje

Kada budete spremni da pošaljete e-poruku koju ste napisali, možete da zakažete vreme slanja, što je nova funkcija u iOS-u 16 . Da biste to uradili, dugo pritisnite ikonu za slanje (plava strelica) i zatim izaberite opciju.

- Marketing -

Apple ima unapred određene opcije koje uključuju „Pošalji odmah“, „Pošalji u 9:00 večeras“ i „Pošalji sutra u 8:00“. Ako vam ta unapred određena vremena ne odgovaraju, u mogućnosti ste da dodirnete „Pošalji kasnije…“ i odaberite datum ili vreme koje želite.

Pre nego što se izađe, e-poruka će biti navedena u poštanskom sandučetu „Pošalji kasnije“ koje je navedeno pod opcijama kao što su „Označeno zastavicom“ i „Nepročitano“. Možete da se prikačite u prijemno poštansko sanduče ove e-pošte da biste videli poruke koje ste zakazali i u koje vreme su planirane za slanje.

Ovo su samo neke od funkcija koje će dobiti nova unapređena verzija Apple-ove aplikacije za elektronsku poštu. Naravno, postoje i druge, manje značajnije, o kojima smo pisali u prethodnom izveštaju o unapređenju ove aplikacije.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Mišljenje stručne javnosti
4.3
Funkcionalnost 4 od 5
Korisnost 5 od 5
Upravljivost 4 od 5
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.