Izašao je novi IOS 14.5 i watchOS 7.4

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 75 pregleda
2 min. čitanja
Stigao je novi iOS 14.5

iOS 14.5 na iPhone i iPadOS 14.5 i watchOS 7.4 I zvanično su dostupni za preuzimanje. Ovo su prilično značajni update-i donose mnogo novih funkcija ali evo brze analize nekih od njih.

- Humanitarna inicijativa -

Jedna od glavnih funkcija je da možete da otključate svoj iPhone pomoću Apple Watch-a čak i ako nosite Covid masku. Nova opcija ‘Otključaj sa Apple Watch-om’ dodata je u podešavanjima telefona, zbog čega bi vaš iPhone trebalo automatski da se otključa ako nosite masku. Ova funkcija zahteva da takođe ažurirate i watchOS 7.4.

- Marketing -

Druga velika nova funkcija je Transparentnost praćenja aplikacija, koja vam omogućava da kontrolišete koje aplikacije smeju da prate Vaše aktivnosti preko instaliranih aplikacija i Web lokacija drugih kompanija. Kada instalirate ovaj Update, aplikacije koje žele da prate Vaše aktivnosti i koriste neče od Vaših podataka, sada od Vas moraju da zatraže izričitu dozvolu da bi to mogle da urade i jednim klikom ih možete dozvoliti ili zabraniti.

- Marketing -

OS 14.5 takođe dodaje podršku za AirTag. To uključuje aktiviranje hardverskih funkcija koje vam omogućava da pratite svoj AirTag uređaj sa iOS operativnim sistemom dok su povezani, kao i ažuriranu aplikaciju „Find My“ koja će vam pomoći da ga pronađete.

Siri je takođe dobila ispravku sa više glasovnih opcija. Sada postoji 14 različitih glasova iz različitih regiona i polova. Siri sada takođe može da najavi dolazne pozive i ime pozivaoca i ako nosite AirPods ili kompatibilne Beats slušalice takođe možete da odgovorite bez ruku. Takođe, sada možete da pozovete broj za hitne slučajeve koristeći Siri.

iOS 14.5 će takođe izvršiti rekalibaciju baterije telefona. To će preciznije pokazati zdravlje baterije, a ovaj proces može potrajati i do nekoliko nedelja, pre nego rezultati budu vidljivi u analitici telefona. Ova funkcija je dostupna samo na uređajima iPhone 11 serije.

Druga poboljšanja u ovom ažuriranju uključuju novi emoji, deljenje tekstova putem Apple Music-a, novu Podcasts aplikaciju, redizajniranu aplikaciju News, poboljšanja 5G povezivanja, podršku za Xbox Series X|S i PlayStation 5 kontrolere i još mnogo toga.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.