iOS 16 public beta stiže uskoro

Dobro povezani izveštač Blumberga Mark Gurman rekao je krajem juna da će se javno izdanje bete verovatno lansirati negde u nedelji oko...

3 min. čitanja

Najavljeni u junu na Apple-ovoj WWDC konferenciji, iOS 16 i iPadOS 16 su Appleovi operativni sistemi sledeće generacije za iPhone i iPad.

- Humanitarna inicijativa -

Na iPhone-u , iOS 16 uključuje potpuno redizajniran Zaključani ekran sa opsežnim funkcijama personalizacije i vidžetima. Tu su novi Fokus filteri, Ključevi za prolaz, Safari deljene grupe kartica, nova iCloud deljena biblioteka fotografija i još mnogo toga.

- Marketing -

iPadOS 16 prvi put dobija Weather aplikaciju, a nudi i niz „pro“ funkcija koje su ekskluzivno za iPad modele sa M1 čipom. Na primer, Stage Manager donosi novi način za multitask sa više preklopnih prozora i punom spoljnom podrškom za prikaz.

- Marketing -
Foto: MacRumors

iOS 16 i iPadOS 16 takođe dele brojne nove funkcije i promene kao što su ispravke za aplikacije kao što su Notes, Mail i Messages, Live Text, Visual Look Up i Dictation Enhancements.

iOS 16 i iPadOS 16 postali su dostupni za registrovane članove Appleovog developer programa odmah nakon WWDC ključne reči 7. juna, a Apple je tada najavio i javnu beta verziju koja se očekuju u julu.

Apple nije izneo konkretan dan u julu kada će javne bete postati dostupne, ali inicijalne javne bete obično dolaze oko nedelju dana nakon što beta verzije za programere na kojima se zasnivaju postanu dostupne.

Dobro povezani izveštač Blumberga Mark Gurman rekao je krajem juna da će se javno izdanje bete verovatno lansirati negde u nedelji oko 11. jula, a Apple je zaista objavio treću developer beta verziju u sredu, 6. jula, u redu sa glasinama o javnom beta lansiranju za narednu nedelju.

- Marketing -

Ako ste zainteresovani da instalirate beta verzije za programere na svoje uređaje, možete da se prijavite za članstvo u Apple Developer Programu, koje košta 99 dolara godišnje u SAD. Druga mogućnost je da se pridružite Appleovom besplatnom Beta softverskom programu za pristup javnim beta verzijama kada bude objavljen u julu.

Kompatibilnosti

iOS 16 je kompatibilan sa iPhone-om 8 i novijim, dok je iPadOS 16 kompatibilan sa iPadom (5. generacija i noviji), iPad mini (5. generacija i noviji), iPad Air (3. generacija i noviji) i svim iPad Pro modelima.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.