Dostupan iOS 15.4 beta

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 74 pregleda
2 min. čitanja

Apple je objavio četvrtu javnu beta verziju iOS 15.4, iPadOS 15.4, tvOS 15.4, vatchOS 8.5 i macOS 12.3 ucesnicima svog javnog programa za testiranje softvera.

- Humanitarna inicijativa -

Četvrte javne beta verzije treba da budu u suštini iste kao i treće beta verzije za programere, koje je Apple pokrenuo u utorak. Verzije se mogu nabaviti na veb portalu Apple Beta Softvare Programa.

- Marketing -

Apple je uključio ažuriranja funkcije protiv uhođenja u četvrtu beta verziju. Ovo uključuje novi iskačući prozor koji upozorava vlasnike AirTag-a da će zloupotreba uređaja za praćenje za uhođenje ili krađu biti povezana sa originalnim Apple ID-om.

- Marketing -

Face ID je ažuriran kako bi korisnicima ponudio dve verzije. Kao alternativa standardnoj verziji Face ID-a, nova verzija se može koristiti kada korisnik nosi masku, kao nešto manje bezbedna alternativa redovnoj verziji.

Ažuriranje za iPadOS 15.4 i macOS 12.3 uvodi podršku za univerzalnu kontrolu. Ova funkcija omogućava Mac-u da kontroliše druge obližnje iPad-ove ili Mac-ove pomoću jednog miša i tastature.

Apple je uključio kod za Tap to Pay na iPhone-u u iOS beta. Očekuje se da će ova funkcija biti lansirana na proleće u saradnji sa Stripeom kao početnim partnerom.

Siri ima novu opciju glasa bez roda u četvrtoj beta verziji. Korisnici koji govore holandski takođe mogu prvi put da daju komande Siri.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.