iOS 18

Apple želi da iOS 18 bude „najambicioznije“ ažuriranje u poslednjih nekoliko godina

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 14 pregleda
2 min. čitanja

„Sledeća verzija softvera za iPhone i iPad mogla bi biti relativno revolucionarna“

Prema izveštaju koji je objavio Bloomberg, Apple je privremeno zaustavio razvoj novih funkcija za iOS 18 kako bi se fokusirao na ispravku grešaka. Uprkos ovoj jednonedeljnoj pauzi, kompanija i dalje ima velike ambicije za sledeće ažuriranje softvera iPhone-a.

- Humanitarna inicijativa -

U najnovijem izdanju svog newslettera Power On, Mark Gurman iz Bloomberga izveštava da je Apple interno nazvao iOS 18 „veoma ambicioznim“. Cilj je da iOS 18 dođe sa „velikim novim funkcijama i dizajnom“ uz značajna poboljšanja performansi i sigurnosti.

- Marketing -

Specifični detalji o novim funkcijama nisu jasni, ali Gurman ukazuje na to da će iOS 18 doći „nakon nekoliko godina skromnijih ažuriranja“ za iPhone i iPad korisnike. Najjednostavniji argument koji se može izneti je da je poslednje veliko ažuriranje za iPhone bio iOS 14 u 2020. godini, koji je dodao podršku za Home Screen widgete.

- Marketing -

„Apple se takođe suočava sa zastrašujućim zadatkom sa svojim softverom za 2024. godinu. Nakon nekoliko godina skromnijih ažuriranja iOS-a, sledeća verzija softvera za iPhone i iPad mogla bi biti relativno revolucionarna“, objašnjava Gurman.

„Interni krugovi Apple-a opisuju svoje nadolazeće operativne sisteme kao „ambiciozne i privlačne“, sa velikim novim funkcijama i dizajnom, pored poboljšanja u sigurnosti i performansama.“

Prethodno je Bloomberg izvestio da Apple razvija širok spektar novih AI funkcija za iOS 18.

Kako će jednonedeljna pauza u razvoju funkcija iOS-a 18 uticati na sledeće izdanje? Gurman kaže da to „verovatno neće primetno odložiti konačno puštanje softvera.“ Najgore što se može desiti, kaže on, je da to znači da će Apple imati „malo manje vremena na kraju razvojnog ciklusa za otklanjanje bilo kakvih poslednjih grešaka.“

- Marketing -

Naravno, sve ovo dolazi uz opasku da smo još uvek sedam meseci daleko od predstavljanja iOS-a 18 na WWDC 2024. Mnogo toga se može promeniti u međuvremenu, a još više se može promeniti između sada i sledeće jeseni, kada se pretpostavlja da će iOS 18 biti pušten za širu javnost.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.
Ostavi komentar