Kompanija Apple predstavlja operativni sistem iOS 17

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 22 pregleda
2 min. čitanja

Kalifornijska kompanija Apple će danas predstaviti operativni sistem iOS 17 za svoje iPhone uređaje sa novinama kao što su novi režim pripravnosti (StandBy Mode), 3D nalepnice (Live Stickers) napravljene od fotografija ili lakše deljenje kontakata sa drugim korisnicima iPhone uređaja.

- Humanitarna inicijativa -

Vlasnici iPhone X, kao i modela 8 i 8 Plus, neće moći da preuzmu iOS 17 na svoje uređaje, ali će i oni dobiti bezbednosna ažuriranja, prenosi Skaj njuz.

- Marketing -

Korisnici ostalih ajfona koji imaju aktivirane automatsko ažuriranje će dobiti iOS 17 bez potrebe da bilo šta urade, ali to može da potraje i nekoliko dana. Novi operativni sistem više neće automatski korigovati vulgarne izraze u pisanoj komunikaciji koje korisnik možda koristi namerno.

- Marketing -

Apple očekuje da će korisnici puniti svoje telefone na posebnim stalcima, a u tom režimu će se na ekranu prikazivati sat, kalendar, fotografije ili vremenska prognoza. U poruke će biti usvojena i funkcija prijavljavanja na određenoj lokaciji (check-in), tako da će korisnici moći da obaveste prijatelje i porodicu kada stignu na planirano odredište. Korisnici će moći da kloniraju svoj glas koji će izgovarati napisane reči ili da podese brzinu govora Apple-ovog digitalnog asistenta Siri.

Operativni sistem iOS 17 će umeti i da boje razlikuje razne fotografije, imaće i poboljšanu zaštitu privatnosti, kao i funkciju koja prati mentalno zdravlje korisnika, najavljuje kompanija.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.
Ostavi komentar