iOS 17 obećava da će dramatično poboljšati autocorrect

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 4 pregleda
1 min. čitanja

Apple je danas prvi put predstavio iOS 17 za iPhone, a jedna od ključnih novih funkcija koja dolazi sa ažuriranjem je poboljšana funkcionalnost automatskog ispravljanja.

- Humanitarna inicijativa -

Apple kaže da iOS 17 uključuje najmoderaniji jezički model za predviđanje reči koji će znatno poboljšati autokorekciju na iPhone-u. Svaki put kada kucate, mašinsko učenje na uređaju će inteligentno ispraviti greške sa većom preciznošću nego ikada pre. Pored toga, sada ćete dobijati prediktivne tekstualne preporuke umetnute dok kucate, što omogućava dodavanje reči ili kompletnih rečenica dodirivanjem razmaknice.

- Marketing -

Automatsko ispravljanje ima ažurirani dizajn na iOS-u 17 koji ukratko podvlači reč sa automatskim ispravljanjem. Dodirivanje podvučene reči otkriva originalnu reč koju ste otkucali, što olakšava brzo ponovno pokretanje promene. Sistem će vremenom naučiti i vaše navike kucanja i izbeći neke ispravke, za koje je šef Appleovog softverskog inženjeringa Kreg Federighi rekao da su dizajnirane za „one trenutke kada samo želite da otkucate pačiju reč“.

- Marketing -

iOS 17 je od danas dostupan u beta verziji za članove Appleovog Developer programa, a biće javno objavljen kasnije ove godine. Automatsko ispravljanje se može omogućiti ili onemogućiti u aplikaciji „Postavke“ u okviru stavke → tastatura → automatsko ispravljanje.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.