Apple predstavio iOS 17: Evo šta je sve novo

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 472 pregleda
2 min. čitanja

Na večerašnjoj WWDC konferenciji dobili smo prvi uvid u najnoviji iOS operativni sistem.

- Humanitarna inicijativa -

Sedamnaesti po redu, novi iOS donosi veliku reviziju poruka i poziva, a čitav sistem je usmeren na produktivnost i sitne izmene koji u prvi mah nisu primetne korisniku.

- Marketing -

Poruke i pozivi

Korisnici će ubuduće moći da naprave personalizovani profil koji će se pojavljivati drugim ljudima kada ih pozivaju. Ovo znači da će, nalik na društvene mreže, sami moći da izaberu koja fotografija izlazi prijateljima koje zovu (pod uslovom da imaju Ajfon), zajedno sa personalizovanim fontovima i bojama.

- Marketing -

Kada su poruke u pitanju, Epl je unapredio pretragu koja sada dozvoljava pretraživanje po više kriterijuma, kao što su mesto ili određeni datum.

U sklopu promena je i tastatura dobila određena unapređenja, među kojima su unapređeni autokorekt i novi stikeri koje će korisnicima biti dostupni u svakom trenutku i u svakoj aplikaciji. Kako bi obogatili iskustvo, iOS 17 će omogućiti korisnicima da iz svoje zbirke fotografija prave personalizovane stikere.

Kada su u pitanju video pozivi, FaceTime će omogućiti ostavljanje video poruka kada su korisnici nedostupni.

Lakše slanje fajlova

Epl je olakšao i slanje fajlova, pa tako AirDrop sada radi i kad napustite opseg od nekoliko metara i protok sa blututa automatski preusmerava na internet.

- Marketing -

Ajfoni sa iOS 17 će imati i ’Standby’ opciju koja pretvara telefon u neku vrstu doka koji prikazuje samo osnovne informacije, poput sata i vremenskih uslova.

Tu je i ’Live voicemail’ opcija koja omogućava da se poruke iz govorne pošte transkribuju na ekranu u realnom vremenu.

Epl je najavio i „Journal“ aplikaciju koja će se ponašati kao neka vrsta dnevnika, a koja prema rečima kompanije može unaprediti mentalno zdravlje korisnika.

iOS 17 donosi mnogo sitnih promena koje mogu unaprediti funkcionalnost uređaja, ali se slobodno može reći da ovde nije reč o naročito uzbudljivom apdejtu.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.