iOS 16 donosi novu bezbednosnu funkciju

Marko
Marko - Urednik 95 pregleda
2 min. čitanja

Funkcija je dizajnirana da olakša i ubrza primenu bezbednosnih poboljšanja.

- Humanitarna inicijativa -

Bezbednosna poboljšanja će moći automatski da se primenjuju između standardnih ažuriranja softvera, tako da implementacija bezbednosnih korekcija neće zahtevati potpuno novu verziju iOS-a.

- Marketing -

To omogućuje Apple-u da automatski instalira bezbednosna ažuriranja na mnoge uređaje a da korisnici o tome ne moraju ni da razmišljaju. Nova opcija nosi naziv „Instaliraj sistemske i datoteke sa podacima“. Ova funkcija omogućuje korisnicima da uključe automatska bezbednosna ažuriranja nezavisno od ažuriranja iOS-a.

- Marketing -

Opcija je podrazumevano uključena nakon ažuriranja na novi iOS, tako da će oni koji ne žele automatske instalacije mogu da je isključe.

iOS 16 donosi gomilu drugih novih funkcija za iPhone, uključujući prilagodljiviji ekran za zaključavanje, mogućnost uređivanja tekstova i mogućnost korišćenja Face ID-a čak i kada je uređaj u landscape orijentaciji. Beta verzija softvera izlazi u julu. Međutim, modeli kao što su iPhone 6S, 7 i SE prve generacije neće moći da podrže ažuriranje najnovije verzije iOS-a.

Ovo je još jedna od bezbednosnih funkcija koju je Apple najavio na WWDC ove godine. Opcija Safety Check omogućuje korisnicima da pregledaju koji kontakti imaju pristup njihovoj lokaciji i informacijama o kalendaru. Takođe, bezbednosna provera prikazuje i dozvole koje koristi svaka aplikacija na uređaju.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.