iOS 16 donosi nove funkcionalnosti

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 83 pregleda
2 min. čitanja

Nova verzija operativnog sistema donosi novi način prikaza obaveštenja.

- Humanitarna inicijativa -

(Ne)očekivane funkcije

Kako se približava datum održavanja WWDC 2022 koji je planiran za 6. jun, poznato je sve više detalja o tome šta bi Apple mogao da predstavi na svojoj godišnjoj svetskoj konferenciji za programere.

- Marketing -

Prema Bloomberg-ovom dopisniku, Mark-u Gurman-u, kompanija će imati dosta toga da otkrije u vezi novog ažuriranja iOS-a 16, uključujući poboljšanja zaključanog ekrana. Gruman kaže da će sledeća verzija Apple-ovog mobilnog operativnog sistema uključivati pozadinu na kojoj su prikazani vidžeti.

- Marketing -

Pored toga, iOS 16 će ​​navodno imati funkciju uvek uključenog ekrana koja će u početku biti ekskluzivna za iPhone Pro modele. Takva funkcionalnost bi omogućila prikaz obaveštenja i drugih informacija tako da se mogu pregledati bez potrebe „buđenja“ uređaja ili potpunog otključavanja.

Ova funkcija je dugo bila dostupna na mnogim Android uređajima a Apple je navodno planirao da je primeni i na iPhone-u 13 prošle godine, ali je zatim promenio svoje planove.

Prema Gurman-ovim izveštajima, iOS 16 će uključivati poboljšanja u načinu na koji operativni sistem upravlja multitaskingom i prozorima. Gurman je citirao nedavni tvit programera Steve Troughton-Smith-a koji pokazuje da Apple verovatno radi na tome da dozvoli korisnicima iOS-a da promene veličinu prozora aplikacija.

Takva funkcija posebno bi bila korisna na iPad-u. Takođe, Gurman očekuje da će Apple dodati nove funkcije u okviru poruka, slične onima koje koriste društvene mreže. Svakako sve detalje vezane za nova ažuriranja videćemo na predstojećem događaju 6. juna.

- Marketing -

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.