iOS 15.4 – primetna veća potrošnja baterije

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 60 pregleda
3 min. čitanja

Prošle nedelje, kompanija Apple isporučila je najnoviju verziju operativnog sistema za svoje mobilne uređaje – iOS 15.4 i donela nekoliko novih mogućnosti.

- Humanitarna inicijativa -

Standardno, tu su bili novi emodžiji, ali i nekoliko stvarno odličnih rešenja, poput Universal Control funkcionalnosti koja pruža neometan rad korišćenjem dva različita uređaja sa istim setom periferija, uz olakšan transfer fajlova između tih uređaja. Uz to, prisutna je i funkcija koja korisnicima omogućava da otključaju svoje uređaje koristeći facial recognition funkcionalnost dok nose masku.

- Marketing -

Uz to, nova nadogradnja operativnog sistema donela je rešenja za 39 sigurnosnih problema unutar iOS-a, kao i unapređenja za Apple Pay, novi glas za virtuelnog asistenta Siri, i sijaset drugih manjih unapređenja koji bi korisnicima trebalo da omoguće lakšu, lepšu, i sigurniju upotrebu svojih mobilnih uređaja.

- Marketing -

U početku, korisnici su bili zadovoljni, ali čini se da se situacija menja na lošije. Naime, nakon nedelju dana korišćenja, korisnici su počeli da primećuju probleme sa potrošnjom baterije na ovim uređajima.

Kako navodi Hot hardware, više korisnika se oglasilo putem društvenih mreža da se požali kako najnovija verzija iOS operativnog sistema jednostavno crpi bateriju neverovatnom brzinom.

Štaviše, kako neki korisnici tvrde, potrošnja baterije se udvostručila nakon nove nadogradnje operativnog sistema, što stvarno zvuči loše. Iako nisu svi navodi baš toliko crni, te većina korisnika koje se jeste požalila na potrošnju baterije na njihovim mobilnim telefonima, mahom su to bili navodi i osetnom smanjenju trajanja baterije, ali ne toliko ekstremnom kao što je umanjenje od 50%.

Svejedno, nikada nije dobra vest kada nova nadogradnja operativnog sistema donese povećanu potrošnju baterije, što najbolje znaju korisnici Android mobilnih uređaja koji su, do sada, najčešće bili pogođeni takvim problemima.

- Marketing -

Sada, čini se da više ni Apple korisnici nisu pošteđeni od problema sa baterijom, a to je definitivno nešto na šta ih ova kompanija nije navikla, jer Apple uređaji tradicionalno pružaju dobro trajanje baterije.

Ostaje da se vidi šta će ova kompanija uraditi po tom pitanju, ali mislimo da korisnici neće morati dugo da čekaju na razrešenje problema.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.