iOS 15.4 unlock with mask on face

iOS 15.4 će vam dozvoliti da koristite Apple Pay uslugu koristeći Face ID dok nosite masku

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 71 pregleda
3 min. čitanja

Apple je juče objavio prvi beta iOS-a 15.4 sa nekoliko zapaženih novih funkcija.

- Humanitarna inicijativa -

Jedna od važnijih je korišćenja Face ID-a za otključavanje vašeg iPhone-a dok nosite masku, bez potrebe za Apple Watch-om za to. Druga važna stvar u vezi sa ovim jeste mogućnost potvrđivanja verodostojnosti i autentićnosti transakcionog zahteva i to sve dok nosite masku na sebi.

- Marketing -

Sa objavljivanjem iOS-a 14.5 i watchOS-a 7.4 prošle godine, Apple je dodao mogućnost korisnicima koji nose masku da otključaju svoj iPhone kada nose Apple Watch- eliminišući potrebu da umesto toga unesu šifru. Međutim, dok „Otključavanje pomoću AppleWatch-a“ omogućava korisnicima da otključaju svoj uređaj dok nose masku, druge funkcije koje se oslanjaju na Face ID, kao što su Apple Pay i in-app potvrda identiteta, ne funkcionišu.

- Marketing -

To će se promeniti kada iOS 15.4 bude pušten u javnost, nakon čega će korisnici takođe moći da obave Apple Pay kupovinu i koristi Face ID u okviru aplikacija kada nose Covid masku. U vezi sa ovim, Apple upozorava da je upotreba Face ID-a sa maskom manje bezbedna, a biometrijski sistem potvrde identiteta ostaje „najbezbedniji“ kada se koristi sa full-face prepoznavanjem, odnosno kada je lice u potpunosti otkriveno – u ovom slučaju bez Covid maske.

Da bi omogućio Face ID dok nosi masku, iPhone „može da prepozna jedinstvene karakteristike oko oblasti oka kako bi potvrdio autentičnost“, piše Apple. Funkcija u prvoj beti je ograničena samo na iPhone 12 i noviji- što znači da će korisnici starijih iPhone modela propustiti ovu mogućnost. Uz Face ID sa maskom, Apple je dodao i mogućnost konfigurisanja Face ID-a dok nose naočare.

iOS i iPadOS 15.4 će verovatno biti pušteni „u etar“ kasnije ovog proleća i uključivaće nove emoji-je, Apple Card vidžet, Univerzalnu kontrolu i još mnogo toga.

Sve novosti iz Apple sveta, uvek možete pronaći na našem portalu i našim kanalima na društvenim mrežama Facebook, Twitter, kao i uskoro na našem Community portalu gde sa drugim stručnjacima i ljubiteljima Apple teme, možete slobodno diskutovati na svaku od postavljenih tema.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.