Četiri iOS Safari proširenja za manje dosadan web

Marko
Marko - Urednik 84 pregleda
4 min. čitanja

Konstantni iskačući prozori, dosadni obrasci i frustrirajuća ponašanja weba mogu učiniti da pregledanje i korišćenje weba bude veoma neprijatno. Srećom na iOS, iPadOS i macOS, nekoliko Safari ekstenzija pomaže da se iskustvo ne preokrene na loše.

- Humanitarna inicijativa -

Naveli smo neke Safari ekstenzije za koje možda niste znali da mogu da pomognu kako se nebi iznervirali prilikom surfovanja webom preko Safari pregledača.

- Marketing -

Nema više kolačića

Možda univerzalno najstrašniji veb iskačući iskačući prozor: „Ovaj veb sajt koristi kolačiće. Prihvatiti ili odbaciti?“ Praktično svaka Veb lokacija prikazuje korisnicima obrazac za pristanak na korišćenje kolačića dok pregledaju tu Veb lokaciju. Iako nekima može biti od pomoći da imaju kontroler nad korišćenjem kolačića na svakoj veb lokaciji koju posete, verovatno postoji bolje rešenje za mnoge.

- Marketing -

Super agent za Safari je ekstenzija koja automatski popunjava obrazac saglasnosti za kolačiće na svakoj veb lokaciji koju posetite, što znači da više nećete videti te dosadne iskačuće ugovore. Aplikacija „Super agent za Safari“ vam omogućava da prilagodite način na koji želite da Veb lokacije koriste kolačiće.

Korisnici mogu da odaberu da li žele da prihvate ili odbiju reklamne, funkcionalne, performanse i druge kolačiće. Postavke se primenjuju univerzalno na sve Veb lokacije.

Super agent za Safari je besplatan i bez pretplate se može pronaći na App Store-u.

‘Otvori u aplikaciji?’ Ne hvala.

Neke Veb lokacije sa pratećim aplikacijama na App Store prodavnici obožavaju da bombarduju korisnike iskačućim ekranima i reklamnim natpisima kako bi im nametnuli korišćenje servisa kroz aplikaciju, a ne preko web lokacije.

- Marketing -

Banish, relativno nova Safari ekstenzija na App Store-u se rešava takvih obaveštenja na veb lokacijama. Banish miožete aktivirati jednokratnom kupovinom za 2 dolaraa možete je pronaći u App Store-u.

StopTheMadness, Bukvalno

StopTheMadness, kao što ime sugeriše, je proširenje zaštite privatnosti opšte namene sa oko 90 funkcija. U okviru stranice sa postavkama proširenja, „StopTheMadness“ sadrži nekoliko preklopnika koje korisnici mogu da omoguće i onemoguće:

  • Zaobilaženje Googleovih AMP veb stranica
  • Štiti mogućnost kopiranja, sečenja i drugih manipulativnih radnji na web lokacijama
  • Rešava praćenje klikova na linkove u google i drugim pretragama
  • Zaustavljanje automatskog reprodukovanja video zapisa
  • Zaustavljanje svih audio i video zapisa na Veb lokacijama

StopTheMadness možete kupiti jednokratno za 7,99 dolara bez pretplate u aplikaciji i može se naći u App Store-u.

Tamni režim za sve

noir ios safari ekstenzija

Nakon uvođenja sistemskog tamnog režima u iOS 13, mnogi sajtovi na vebu sada imaju opciju svetlih i tamnih tema. Međutim, za one sajtove koji nemaju opciju tamnog režima postoji rešenje.

Noir je Safari ekstenzija koja automatski pretvara Veb lokaciju u tamni režim, čak i ako je ne podržava. Noir radi samo ako Web lokacija nema ugrađenu temu izvornog tamnog režima. Ovo može biti posebno korisno kada je telefon u tamnom režimu, ali Veb lokacija nije i odjednom ste zaslepljeni svetlo belom Veb stranicom.

Noir se može kupiti za 2,99 dolara bez pretplate u aplikaciji i može se naći u App Store-u.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.