Apple završio razvoj iOS-a 16

Marko
Marko - Urednik 87 pregleda
2 min. čitanja

Apple inženjeri su prošle nedelje završili razvoj početne verzije iOS-a 16, piše Blumbergov Mark Gurman. To verovatno znači da Apple nema mnogo velikih i novih funkcija ili promena planiranih za preostale iOS 16 beta verzije i da će se umesto toga fokusirati na ispravke bagova u poslednjim nedeljama pre nego što softverska ispravka bude javno objavljena.

- Humanitarna inicijativa -

U najnovijem izdanju svog biltena „Power On“, Gurman je ponovio da su iOS 16 i watchOS 9 planirani za objavljivanje u septembru zajedno sa novim iPhone 14 i Apple Watch Series 8 modelima, dok očekuje da će iPadOS 16 i macOS Ventura biti objavljeni u oktobru.

- Marketing -

Evo tačnog citata iz Gurmanovog biltena:

- Marketing -

Ažuriranje iOS-a 16.0, na kojem su Apple inženjeri završili radove prošle nedelje, treba da bude objavljeno u septembru zajedno sa watchOS 9. Te ispravke će odgovarati novom hardveru. MacOS Ventura i iPadOS nadogradnje su, sa druge strane, sada zakazane za oktobar (nakon kašnjenja u vezi sa Stage Manager-om ) kako bi se podudarale sa novom hardverom.

Mark Gurman

Glavne nove funkcije iOS-a 16 uključuju prilagodljivi Zaključani ekran sa vidžetima, mogućnost privremenog uređivanja ili slanja iMessage-a, iCloud foto biblioteke za deljenje fotografija sa porodicom i prijateljima, redizajniranu aplikaciju Home i još mnogo toga. Apple je takođe ponovo predstavio ikonu procenta baterije na statusnoj traci na većini iPhone uređaja sa notch-om.

Gurman je nedavno izvestio da Apple planira da održi događaj u sredu, 7. septembra kako bi predstavio nove iPhone 14 i Apple Watch Series 8 modele. Apple bi verovatno najavio i datume izdavanja za iOS 16 i watchOS 9 na događaju, što Apple još nije zvanično potvrdio. Gurman veruje da će Apple verovatno održati još jedan događaj u oktobru fokusiran na nove Mac i iPad računare, uključujući ažurirane iPad Pro modele sa M2 čipom.

Apple Srbija ne garantuje za tačnost prenetih informacija, koje su zasnovane na prethodno iznetim mišljenjima dobro obaveštenih izvora.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.