Apple korisnici oprezniji – sporo prihvataju iOS 15

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 84 pregleda
2 min. čitanja

Pre nekoliko meseci, Apple je objavio svoje veliko ažuriranje iOS platforme u iOS 15 formi.

- Humanitarna inicijativa -

Kompanija iz Kupertina se redovno hvali činjenicom da je prihvaćenost iOS-a uglavnom značajno brža u odnosu na konkurentski Android operativni sistem. To se potvrđuje i sa iOS 15 verzijom, ali izgleda da je stopa prihvaćenosti ove platforme mnogo sporija u dnosu na prethodna ažuriranja.

- Marketing -

Ovo je objavila analitička kompanija Mixpanel, koja otkriva da je do 20. decembra 65,3% uređaja imalo instaliran iOS 15.

- Marketing -

Međutim, iOS 15 je instaliran na značajno manje uređaja nego što je to bio slučaj sa prethodnom verzijom. U decembru prošle godine, iOS 14 se nalazio na 80,9% iPhone modela. Ono što je interesantno i neobično, jeste da za poslednja tri iOS ažuriranja, Apple nije uklanjao starije iPhone modele sa liste podržanih.

To znači da su čak i uređaji, kao što je iPhone 6s, imali podršku za iOS 13 i očekivano je da većina korisnika što pre pređe na novu verziju. Moguće je da su tokom godina iOS korisnici postali oprezniji i čekaju sa nadogradnjom iOS-a dok se ne isprave veći bagovi i problemi.

Procenat koji ima iOS 14 je i dalje veći od onoga što ima Android. Google je u novembru objavio da je Android 11 instaliran na 24,2% uređaja. To je Android 11, a ne najnoviji Android 12. Još više uređaja koristi Android 10 iz 2019. godine.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.