4 nove funkcije koje donosi iOS 15 – na uređajima 20. septembra

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 73 pregleda
2 min. čitanja
Foto: Google

Apple-ove nadogradnje za iOS 15, iPad OS 15 i WatchOS 8 stižu 20. septembra, danima pre nego što će nadogradnju dobiti iPhone 13. Najnovija verzija iOS-a dodaje nove funkcije za FaceTime i Messages, pametnija obaveštenja i novu funkciju LiveText.

- Humanitarna inicijativa -

S ažuriranjem, vlasnici iPhone-a i iPad-a mogu iskoristiti poboljšanja FaceTime-a, uključujući dodavanje prostornog zvuka i funkcija za smanjenje buke kako bi se uklonili ometajući pozadinski zvukovi, obnovljena aplikacija Messages dodaje novu funkciju “deljeno sa vama“ koja olakšava praćenje fotografije, muzike i članaka u vestima koji se dele u razmeni poruka sa posebnim odeljkom za deljeni sadržaj.

- Marketing -

Apple takođe menja svoja obaveštenja, sa novim alatima za kontrolu kako i kada primate push upozorenja. Novi režimi„Fokus“ ​​omogućava vam da isključite sva upozorenja osim aplikacija i ljudi od kojih želite da čujete, a možete i da postavite posebne profile za rad, spavanje i druge aktivnosti. Ovi profili takođe mogu da promene raspored aplikacija na vašem početnom ekranu na osnovu aplikacija koje ćete najverovatnije koristiti tokom dana.

- Marketing -

Jedna od intrigantnijih karakteristika iOS 15 je Live Text, koji koristi kameru za skeniranje vašeg okruženja i iznošenje relevantnih informacija. Ako ga, na primer, usmerite na belu tablu, mogao bi izvući pisani tekst da biste ga podelili. Takođe bi mogao identifikovati umetnost, znamenitosti, biljke i kućne ljubimce.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči:
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.