14.5.1 – Novi update za iOS, iPadOS i watchOS

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 77 pregleda
1 min. čitanja
Foto: Appleinsider

Danas je objavljen novi – manji update za operativne sisteme iOS, iPadOS i watchOS.

- Humanitarna inicijativa -

Update 14.5.1, Apple ispravlja problem kod nekih korisnika, koji se javljao u vidu sive strane za potvrdu saglasnosti, a u vezi sa Transparentnošću praćenja aplikacija za korisnike sa ovim operativnim sistemima. Pored iOS-a 14.5.1, Apple je objavio i iOS 12.5.3 za starije iPhone uređaje koji ne mogu da pokreću iOS 14.

- Marketing -

Pored ispravki za pojedine bagove koji su se pojavili, Apple kaže da ažuriranje rešava problem sa transparentnošću praćenja aplikacija gde neki korisnici koji su prethodno onemogućili praćenja, ponovo mogu dozvoli aplikacijama da zahtevaju praćenje u podešavanjima. Korisnici koji iskoriste ovu funkciju, možda neće biti pitani za ponovni pristanak, već će se saglasnost automatski dodeliti, sugerišu iz kompanije.

- Marketing -

Korisnici mogu da pokrenu ažuriranje tako što će se u opciji – Settings – General – Sotware Update inicirati preuzimanje i instalaciju. Dostupnost ove ispravke i njena distribucija do svih korisnika može da varira u zavisnosti od regiona do regiona, ali se očekuje da će biti dostupna svima u narednih par dana ( maksimum ).

Proverili smo, u Srbiji je ova ispravka dostupna, pa Vam predlažemo i pozivamo Vas da je instalirate.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.